Verkkouutiset

Venäjä: Voimme todistaa, että Syyrian kaasuisku oli lavastettu

Ulkoministeri Sergei Lavrovin mukaan hyökkäyksen taustalla oli "russofobinen kampanja".

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mukaan ”ulkomaiset agentit” lavastivat Syyrian Doumassa tapahtuneen kaasuiskun, kertoo BBC.

Venäjä on pyytänyt YK:ta koolle myöhemmin perjantaina New Yorkissa.

Lavrovin mukaan hyökkäys oli osa erään maan harjoittamaa ”russofobista kampanjaa”. Hän ei täsmentänyt syytöksiään.

Venäjän armeijan yleisesikunta syytti jo keskiviikkona Valkoiset kypärät -avustusjärjestöä hyökkäyksen lavastamisesta.

Vapaaehtoisten pyörittämä järjestö pyrkii auttamaan sodasta kärsiviä siviilejä kapinallisalueilla. Monet länsimaat ja eri hyväntekeväisyysjärjestöt ovat rahoittaneet Valkoisten kypärien toimintaa.

– Terroristiryhmien kanssa toimiva pahamaineinen Valkoiset kypärät -järjestö lavasti ja kuvasi siviileihin kohdistuneen kemiallisen hyökkäyksen Doumassa, kenraaliluutnantti Viktor Poznikhir sanoi.

YK:n mukaan ainakin 70 ihmistä kuoli Douman iskussa lauantaina. Yli 500 ihmisen kerrotaan saaneen oireita, jotka vastaavat altistumista kemiallisille aseille.

Yhdysvallat ja Ranska ovat sanoneet, että mailla on todisteita Syyrian johtajan Bashar al-Assadin syyllisyydestä iskuun. Britannia on ilmoittanut tukevansa Yhdysvaltoja mahdollisessa sotilaallisessa iskussa.

Kemiallisten aseiden tarkastajat ovat parhaillaan matkalla Itä-Ghoutaan tutkimaan hyökkäyspaikkaa. Heidän on tarkoitus saapua paikalle lauantaina.

Uusimmat
MAINOS