Verkkouutiset

Venäjä uhkaa Norjaa: Pysykää poissa Naton ohjuspuolustuksesta

Venäjän Norjan-lähetystön mukaan "ainoa jäljellä oleva mahdollisuus on sotilaallis-teknologinen".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Atlantic Council on julkaissut Venäjän Norjan-lähetystön 9. maaliskuuta julkistaman englanninkielisen kannanoton. Siinä todetaan, että strategisten ohjusten puolustuskapasiteetti voi vaarantaa Venäjän ydinsaseiden pelotekyvyn.

Ohjuspuolustusjärjestelmän jatkokehittäminen ”kohti Venäjän rajoja” lähetystön mukaan ”ainoastaan pahentaa tilannetta”.

– Tämä merkitsee vakavaa heikennystä strategiselle tasapainolle ja siten koko kansainvälisten suhteiden luonne tulee olemaan vähemmän tasapainoinen ja entistä arvaamattomampi. USA ja Nato-maat ymmärtävät tämän oikein hyvin, Venäjän suurlähetystö toteaa.

– Mitä Venäjän pitäisi tehdä tällaisessa tilanteessa? Uskoa Naton edustajien tyhjiä sanoja kun he sanovat ettei tätä järjestelmää ole osoitettu Venäjää kohti? Koska USA/Nato/Norja ei halua ratkaista tätä kysymystä diplomaattisten kanavien tai keskustelujen kautta, on ainoa jäljellä oleva mahdollisuus sotilaallis-teknologinen. Venäjän on parannettava strategisia ydinasevoimiaan niin että ne pystyvät voittamaan minkä tahansa ohjuspuolustusjärjestelmän.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)