Verkkouutiset

Venäjä: Ruotsin etsimä sukellusvene on hollantilainen

"Toivottavasti tämä tieto auttaa Ruotsin laivastoa paikallistamaan aluksen."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän mukaan ruotsalaisten etsimä sukellusvene ei ole venäläinen, vaan todennäköisesti hollantilainen. Asiasta kertoo venäläislehti Russia Today, joka nojaa tietonsa nimettömään lähteeseen Venäjän puolustusministeriössä.

– Sunnuntaina Venäjän puolustusministeriö tarjosi Ruotsille kaiken mahdollisen avun, jota maa tarvitsee turhassa etsinnässään, lähde toteaa.

Lähde toteaa, että jos Ruotsin laivasto haluaa ”säästää veronmaksajien rahoja ja hermoja”, sen kannattaa suunnata katseensa Hollantiin. Russia Todayn mukaan hollantilainen Bruinvis-sukellusvene oli viime viikolla Itämerellä lähellä Tukholmaa.

– Bruinvis on ollut Tallinnan satamassa viime viikon perjantaista lähtien ja se on palaamassa takaisin. Toivottavasti tämä tieto auttaa Ruotsin laivastoa paikallistamaan aluksen, kun se matkaa takaisin johonkin Hollannin-tukikohdistaan, lähde toteaa.

Russia Today on Venäjän valtion rahoittama tv-kanava.

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun strategian ja turvallisuuspolitiikan lehtori Tomas Ries arvioi maanantaina yleisradioyhtiö SVT:n haastattelussa, että mahdollinen sukellusvene on tuskin Nato-alus, koska Ruotsi tekee läheistä yhteistyötä sotilasliiton kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)