Verkkouutiset

Venäjä raivostui Ukrainalle – ”tämä on sotilaallinen haaste”

Venäläispäättäjät arvostelevat kovin sanoin Ukrainan sotilastiedustelun uutta tunnusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjällä on raivostuttu Ukrainan sotilastiedustelun uudesta logosta.

Siinä siipensä levittänyt pöllö pitelee miekkaa, joka näyttäisi lävistävän Venäjän kartalla. Venäjä on erotettu kuvassa muista valtioista harmaalla värillä.

Tunnuksessa todetaan latinaksi ”Sapiens dominabitur astris” (viisaat hallitsevat tähtiä).

Venäjän varapääministeri Dmitri Rogozin on julkaissut useita tviittejä logosta (alla). Hän nimittää sitä muun muassa ”idioottimaiseksi”. Eräässä tviitissä on piirroselokuvasta otettu videopätkä, jossa pahaenteinen pöllö yrittää surmata lapsen pudottamalla miekan.

Ukraine Todayn mukaan Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova suomi logoa Facebookissa.

– Yksi ongelma lisää Ukrainassa – nimittäin ornitologinen. Pöllöjen oli ilmeisesti tartuttava aseisiin, kun kaikki maakotkat jättivät Ukrainan, hän kirjoitti.

Maidanin vallankumouksen jälkeen hajotettujen Ukrainan edellisen hallinnon poliisin erikoisjoukkojen nimi (Berkut) merkitsee maakotkaa.

Venäjän duuman jäsen Vitali Milonovin kerrotaan menneen vielä askelen pidemmälle. Milonov on Ukraine Todayn mukaan kutsunut logoa ”sotilaalliseksi haasteeksi” ja vaatinut Ukrainalta selvitystä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)