Verkkouutiset

”Venäjä on turvallinen turvapaikkamaa; tulijat pikaisesti takaisin”

Kansanedustaja Juho Eerola haluaa hallitukselta toimenpiteitä Venäjältä tulevia turvapaikanhakijoita kohtaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola sanoo tiedotteessaan, että Venäjästä on tullut siirtolaisuuden pääväylä Suomeen ”eikä hallitus voi nyt keskittyä vain diskurssiin kotimaisista katupartioista”.

– Norja ei käsittele Venäjältä saapuvien turvapaikanhakijoiden hakemuksia ja on valmistellut ohjeet turvapaikanhakijoiden käännyttämisestä takaisin Venäjälle. Tämä on lisännyt painetta Suomen suuntaan, Juho Eerola toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän muistuttaa aikanaan ensimmäisten Suomeen tulleiden afgaanien ja somalien tulleen nimenomaan Venäjältä kommunismin romahtamisen jälkeen, ”vaikka osa edellä mainituista kuului itse Neuvostoliiton tukijoihin”.

Eerola siteeraa Norjan oikeusministeri Anders Anundsenia, jonka mukaan nämä ihmiset eivät kärsi hätää ja ovat turvassa Venäjällä.

– Hallituksen linjan mukaan Venäjä on sitoumustensa perusteella turvallinen turvapaikkamaa. Nyt nämä linjaukset on laitettava pikaisesti täytäntöön.

Eerolan mukaan ”Euroopan Unionissa pitää keskustella myös Venäjän talouspakotteiden mielekkyydestä. Turkki saa merkittäviä taloudellisia etuja, kun se alkaa patoamaan siirtolaistulvaa Eurooppaan”.

– Venäjään kohdistuneet talouspakotteet lisäävät maassa asuvien arbuusikauppiaiden halukkuutta lähteä elintasopakolaiseksi länteen, mutta jotkin tahot haluavat vain keskustella siitä millaisissa joukoissa kotimaiset voimat kadulla esiintyvät.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)