Verkkouutiset

Venäjä lähettää joukkoja Syyriaan

Venäläiset hävittäjälentäjät operoivat pian Syyrian taivaalla.

Venäläisiä hävittäjälentäjiä alkaa saapua Syyriaan jo lähipäivinä, Israelin suurimman sanomalehden Yedioth Ahronothin Ynet -verkkosivusto kertoo.

Ynetin mukaan venäläislentäjät operoivat Venäjän ilmavoimien koneilla ja taisteluhelikoptereilla ja taistelevat Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallituksen puolella kapinallisia ja ISIS-jihadisteja vastaan.

Ynetin siteeraamien länsimaisten diplomaattilähteiden mukaan maahan on jo saapunut venäläinen joukko-osasto, joka on ottanut päämajakseen hallituksen ilmatukikohdan Damaskoksen lähistöllä.

Venäjän kerrotaan siirtävän maahan kaikkiaan jopa tuhansia miehiä. Joukot koostuvat sotilasneuvonantajista, kouluttajista, huoltojoukoista ja ilmavoimien henkilökunnasta.

Diplomaattilähteiden mukaan Yhdysvaltojen hallinnossa ollaan tietoisia Venäjän aikeista osallistua suoraan Syyrian sisällissotaan. Varsinaista reaktioita ei kuitenkaan ole vielä tullut.

Yhdysvallat on tukenut Assadin hallintoa vastaan taistelevia kapinallisia. Venäjä on taas suojellut Assadia muun muassa torppaamalla YK:n turvallisuusneuvostossa useita ehdotuksia toimista Syyrian hallitusta vastaan. Venäjä on myös aseistanut Syyriaa sisällissodan aikana.

Uusimmat
MAINOS