Verkkouutiset

LEHTIKUVA / SARI GUSTAFSSON

Idänkauppaa jatkava toimitusjohtaja IL:lle: Tuotteet päätyisivät Venäjälle kuitenkin

Suomalainen kosmetiikkayritys katsoo olevansa sopimussyistä pakotettu käymään kauppaa Venäjällä.

Kotimainen kampaatuotteiden valmistaja ja maahantuoja Sim Finland Oy teki viime vuonna liki 5 miljoonan euron liiketuloksen. Osa tuotoista on peräisin Venäjältä, koska alle 300 euron arvoiset kosmetiikkatuotteet eivät ole EU:n asettamalla pakotelistalla, kertoo Iltalehti.

Venäjä on Tampereen tehtaalla tuotteitaan valmistavan Sim Finlandin kampaamotuotteiden suurin yksittäinen vientimaa, kertoo toimitusjohtaja Tatu Viherma. Kun kotimaan myynti laski viime vuonna 6 prosenttia, kasvoi vienti peräti 42 prosenttia.  Yrityksen kokonaisliikevaihto kasvoi vientikaupan kasvun ansiosta.

Jo vuosi sitten Viherma katsoi perheyrityksen olevan ”sopimussyistä pakotettuja käymään kauppaa” Venäjällä. Hän myös sanoi, että tuotteet päätyisivät Venäjälle joka tapauksessa.

Viherma vetoaa nytkin Iltalehdelle siihen, että useimmat länsimaiset hiustenhoitotuotteet ”vaikuttavat edelleen olevan saatavilla Venäjällä joko suoraan vietynä tai sitten harmaaviejien toimesta”.

Yritys pohti Venäjän-viennin lopettamista suurhyökkäyksen alkuvaiheessa.

– Olisi mielestämme ollut itsemme pettämistä lopettaa Venäjän vienti ja jatkaa tai lisätä vientiä Venäjän naapurimaihin, joista tuotteet päätyisivät suurella todennäköisyydellä kuitenkin Venäjälle.

Yrityksen tuotteita on kampaamoiden lisäksi saatavilla esimerkiksi kosmetiikkaa myyvissä Lyko- ja Bangerhead-verkkokaupoissa sekä Stockmannilla.

Viherman mukaan Sim Finland ei itse myy tuotteita verkkokaupoille, vaan tuotteet päätyvät verkkokauppojen valikoimaan maahantuojien kautta. Viherma sanoo, että yrityksellä ei ole omaa liiketoimintaa tai omistuksia Venäjällä.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)