Verkkouutiset

Venäjä kärsinyt rajuja tappiota Ukrainassa – ”suurin osa joukoista ei liene enää hengissä”

Venäläinen ihmisoikeusaktivisti on julkaissut yhteenvetotaulukon Venäjän armeijan kärsimistä tappioista Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jelena Vasiljevan julkaisemien tietojen mukaan jopa 4 360 venäläissotilasta on menettänyt henkensä Ukrainassa, kertoo Euromaidan Press käännöksessään viitaten hromadske.tv-uutissivustoon.

– On selvää, että luvut ovat likimääräisiä, koska ei ole olemassa tarkkoja tietoja näistä moninaisista venäläisjoukoista. Ei ole olemassa myöskään keskitettyä komentoketjua. Voidaan todeta lähes varmuudella, että suurin osa Ukrainaan lähetyistä venäläisjoukoista ei ole enää elossa.

Vasiljevan mukaan Venäjän puolustusministeriö on vahvistanut ainoastaan 900 sotilaan kuoleman. Vasiljeva on perustanut Facebookiin Cargo 200 -ryhmän, joka on omistettu Itä-Ukrainassa kaatuneille venäläissotilaille. Cargo 200 on Venäjän armeijan slangisana taistelussa kaatuneille sotilaille.

Pääsy sivustolle on toistaiseksi estetty. Euromaidan Press uutisoi aikaisemmin Facebookin estäneen pääsyn sivustolle tilapäisesti 23. syyskuuta yhdeksi vuorokaudeksi.

Venäjä kiistää joukkojensa osallistumisen taistelutoimintaan Itä-Ukrainassa. Eri medioissa levinneiden tietojen mukaan Itä-Ukrainassa on kuitenkin suuri määrä venäläissotilaita taistelutehtävissä tukemassa separatisteja.

Verkkouutiset ovat uutisoineet asiasta muun muassa tässä ja tässä.

Vasiljevan julkaisema yhteenvetotaulukko Venäjän armeijan kärsimistä tappioista löytyy Euromaidan Press -sivustolta ja hromadske.tv-uutissivustolta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)