Verkkouutiset

Venäjä hyökkää rajusti sanoin: ”Kiovaa kierteleviä naamioituneita miehiä, aseistautuneina Kalashnikoveilla”

Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin mielestä monien ukrainalaisten hallintoelinten laillisuus on tällä hetkellä epäilyksen alaista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä syyttää Ukrainan uutta johtoa yksinvaltaisista ja terroristien menetelmistä toisinajattelijoiden vaientamiseksi, kertoo venäläinen uutiskanava RT.

Venäjän ulkoministeriön verkkosivuilla syytetään RT:n mukaan uutta johtoa rikollisten toimien rohkaisemisesta. Rikollisina toimiin kerrotaan kuuluvan myös uusnatsistiset ja juutalaisvastaiset julistukset.

Moskova haluaisi venäläisen RT:n mukaan nähdä Kiovassa jonkun, jolla olisi valtaa ja voimaa toteuttaa mahdollisesti neuvoteltavia sopimuksia.

– Jos naamioituja ja Kalashnikov-kivääreillä aseistautuneita, Kiovaa kierteleviä miehiä pidetään hallituksena – meidän mielestämme olisi vaikea työskennellä sellaisen hallituksen kanssa, Medvejev sanoi maanantaina RT:n mukaan.

BBC:n mukaan hän oli todennut myös, että Ukrainassa on todellinen uhka venäjän intresseille ja Venäjän kansalaisten hengelle.

Ukraina on antanut syrjäytetystä presidentti Viktor Janukovitšista pidätysmääräyksen. Venäjä on puolestaan syyttänyt Ukrainan oppositiota vallananastuksesta ja on kutsunut suurlähettiläänsä Ukrainasta Moskovaan neuvotteluihin.

Ukrainan parlamentin pitäisi muodostaa uusi hallitus viimeistään tiistaina.

RT:n mukaan Moskova on vastannut amerikkalaisten varoituksiin sotilaallisesta puuttumisesta tilanteeseen, että Yhdysvallat itse olisi parempi kohde tällaisille varoituksille.

Venäläisen tulkinnan mukaan länsimaiden edustajat ovat viimeisen kolmen kuukauden aikana rynnänneet joukolla Ukrainaan tukemaan oppositiota, kun taas venäläiset itse ovat pitäneet etäisyyttä Ukrainan sisäisiin asioihin.

Ei tukea Janukovitšille

Moskova ei RT:n mukaan myöskään ole muuttanut kantaansa presidentin kaatamisen jälkeen eikä ole tukenut häntä. Moskova on vain kritisoinut oppositiota länsimaiden tuella neuvotellun sopimuksen rikkomisesta.

Toisessa RT:n uutisessa kerrotaan, että presidentti Viktor Janukovitš kaatui hoidettuaan huonosti poliittista kriisiä kolme kuukautta.

Hän ei RT:n mukaan onnistunut riittävästi vastaamaan opposition vaatimuksiin jännityksen lieventämiseksi, eikä hän kyennyt toimimaan päättäväisesti järjestyksen palauttamiseksi.

Kun presidentti vältteli vastuunkantoa, radikaalit aktivistit alkoivat RT:n mukaan saada yhä enemmän valtaa oppositiovoimissa. Lopulta aktivistit alkoivat käyttää väkivaltaa poliiseja vastaan saavuttaakseen tavoitteensa.

”Opposition sala-ampujat talojen katoilla”

Viime viikon torstaina, kun poliisit avasivat tulen mielenosoittajia vastaan, RT kertoi, että kapinalliset Kiovassa hyökkäävät poliiseja vastaan käyttäen tuliaseita, mukaan lukien kiikarikiväärejä.

RT:n toimittajan Aleksei Jaroshevskin mukaan opposition sala-ampujat olivat miehittäneet useiden talojen katot Kiovan keskustassa ja ampuivat poliiseja, joista kymmenien kerrottiin haavoittuneen.

Kanavan uutiskuvissa ei näytetty poliiseja ampumassa mielenosoittajia. Sen sijaan kuvavirrassa vilahteli runsaasti aseistautuneita mielenosoittajia.

RT:n verkkosivuilla oli jopa video, jonka kerrottiin esittävän opposition tarkka-ampujia ammuskelemassa ikkunasta poliiseja. Video oli maanantaina poistettu sivuilta, mutta se oli yhä katsottavissa linkin kautta Youtubessa.

Uutisten sävy muuttui kuitenkin hiukan sunnuntai-iltana, jolloin uutislähetyksessä esitettiin arvostelua myös syrjäytettyä presidenttiä kohtaan ja äärioikeistolaisia mielenosoittajia kuvaava dokumentti jätettiin pois.

Viime viikolla RT muistutteli tavan takaa uutislähetyksissään opposition riveissä taistelevista äärioikeistolaisista ryhmistä.

RT on vuonna 2005 RIA Novostin perustama englanninkielinen uutiskanava. Meillä sen tarjontaan voi nettisivujen lisäksi tutustua ainakin Soneran kaapeliverkossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)