Verkkouutiset

Venäjä esitteli uuden ydinaseen: ”Yksi riittää tuhoamaan Ranskan tai Texasin”

Venäjän mediassa kehutaan uuden RS-28 Sarmat -ydinohjuksen tuhovoimaa.

Venäjän puolustusministeriön Zvezda-uutismedia kertoo Venäjän asevoimien uudesta raskaasta pitkän matkan ydinohjuksesta tässä.

Zvezdan televisiolähetyksessä 12 itsenäisellä taistelukärjellä varustetun RS-28 Sarmat -ohjuksen kerrottiin kykenevän ”pyyhkimään maan päältä Ranskan tai Texasin kokoisen alueen”.

Myös SS-30-nimityksellä tunnettu ohjus on määrä ottaa palveluskäyttöön tämän vuoden aikana. Sillä aiotaan korvata kylmän sodan peruja olevat SS-18-ohjukset. Ne tunnetaan Natossa lempinimellä Satan. Venäjän uskotaan suunnittelevan Sarmat-ohjuksen testaamista tänä kesänä.

Sarmatin tarkoista ominaisuuksista on olemassa vain vähän täysin luotettavia tietoja. Venäjän mediassa liikkuneiden väitteiden mukaan ohjuksessa sovelletaan teknologiaa, joka auttaa sitä läpäisemään kehittyneetkin ohjuspuolustusjärjestelmät.

Koon ja taistelukärkien määrän perusteella Sarmat on vain marginaalisesti edeltäjäänsä tuhovoimaisempi. Silti kyse on massiivisesta ydinasejärjestelmästä. Sarmat-ohjus painaa vähintään 100 tonnia ja sen kantama on 10 000 kilometriä. Ohjus kykenee kantamaan 10 tonnin asekuorman.

Uusimmat
MAINOS