Verkkouutiset

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Antti Häkkänen: Vaurastuminen pitäisi ottaa yhteiseksi tavoitteeksi

Kansanedustajan mukaan Suomi köyhtyy verrattuna muihin maihin.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen toivoo, että puolueet ottaisivat yhteiseksi tavoitteeksi suomalaisten vaurastumisen.

– Talouspolitiikassa kansalaisten oma talous nostettava vihdoin keskiöön. Nyt köyhdymme suhteessa muihin Pohjoismaihin, Antti Häkkänen twiittaa.

Häkkänen viittaa Helsingin Sanomien tekemään selvitykseen, jonka mukaan suomalaisilla on keskimäärin huomattavasti vähemmän varallisuutta kuin ruotsalaisilla, norjalaisilla ja tanskalaisilla.

Sveitsiläispankki Credit Suissen viime kesäkuussa julkaiseman arvion mukaan suomalaisille aikuisille arvioitiin kertyneen varallisuutta keskimäärin noin 168 000 Yhdysvaltain dollaria ja ruotsalaisille 336 000 Yhdysvaltain dollaria.

Helsingin Sanomien mukaan erot maiden välillä johtuvat muun muassa kansantalouden tuottavuudesta, verotuksesta ja pääoman sijoittamisesta.

Ruotsissa on esimerkiksi luovuttu varallisuusverosta, perintöverosta ja lahjaverosta, jotta kaikkein rikkaimmat kansalaiset eivät siirrä varojaan ulkomaille. Ruotsalaiset ottavat myös rohkeammin uutta velkaa esimerkiksi asuntojen ostamista ja sijoittamista varten.

Uusimmat
MAINOS