Verkkouutiset

Sari Sarkomaa. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

”Vasemmistovihreän hallituksen syytä voittaa ideologinen vastenmielisyys”

Kokoomusedustajan mielestä olisi sydämetöntä jättää rokotepassi käyttämättä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sari Sarkomaa haluaa laajennetun rokotepassin käyttöön. Hänen mielestään yhteiskunnan turvallisen avoimena pysymisen on oltava tärkeysjärjestyksessä kärkisijalla.

– Olisi sydämetöntä jättää ne keinot käyttämättä, jotka estävät maamme rajuja sulkutoimia, Sari Sarkomaa sanoo.

Facebook-päivityksessään kansanedustaja toteaa, että rokotepassin laajennettu käyttöönotto Suomessa on viisasta ottaa keinovalikkoon neljännen aallon velloessa.

– Kannustamaan rokotuksen ottamista, estämään yhteiskunnan rajut sulkutoimet sekä edistämään kestävää taloutta sekä ihmisten hyvinvointia. Vasemmistovihreän hallituksen syytä voittaa ideologinen vastenmielisyys ja priorisoida maamme avoimena pysymistä. Vetoan maan hallitukseen asian pikavalmistelun käynnistämiseksi, Sari Sarkomaa kirjoittaa.

– Kun rokotus on ainoa kestävä suoja koronaa vastaan, on kaikki syyt suosia rokotuksia vauhdittavia toimia.

Hänen mukaansa passia voisi muiden maiden tapaan käyttää sisäänpääsyn edellytyksenä esimerkiksi kulttuuri- ja urheilutapahtumiin.

– Näin voisimme pelastaa ihmisten työpaikkoja ja estää yritysten konkursseja. Hyvinvointimme perustuu työhön ja yrittämiseen, sitä koronaepidemia ei ole muuttanut.

– Kun korona ei ota laantuakseen ja tilanne komplisoituu, olisi aika vihdoin perustaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön jo koronaepidemian alussa esille nostama ”koronanyrkiksi” luonnehdittu kriisiryhmä hoitamaan epidemiaa. Koronanyrkki keräisi julkisen ja yksityisen osaamisen, esittäisi hallitukselle tilannekuvaa ja ehdottaisi toimenpiteitä maamme jaloilleen nostamiseksi, Sarkomaa esittää.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)