Verkkouutiset

Vasemmistoliiton mielestä Suomen ulkopolitiikasta puuttuu johdonmukaisuus

Kansanedustaja Li Andersson (vas.) perää johdonmukaisuutta Suomen ulkopolitiikkaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Li Andersson huomautti eduskunnan lähetekeskustelussa Suomen osallistumisen jatkamisesta ja vahvistamisesta turvallisuussektorin koulutusyhteistyöhön Irakissa, että samalla kun Suomen turvallisuussektorin koulutusyhteistyötä vahvistetaan Irakissa, Suomi on vienyt aseita sekä Saudi-Arabiaan että Turkkiin ja on EU:n kautta mukana tukemassa Turkkia jopa kuuden miljardin taloudellisella avustuksella.

– Irakin Kurdistanin peshmergajoukkojen kouluttaminen on ollut Suomelta tapa tukea paikallisia joukkoja, jotka taistelevat Daeshia vastaan. Valitettavasti tätä periaatetta ei ole sovellettu johdonmukaisesti, sillä Suomi tukee myös Turkkia, joka parhaillaan käy sotaa Syyrian kurdeja vastaan tukemalla Syyriassa toimivia salafi-jihadistiorganisaatioita sekä tulittamalla kurdijoukkoja, sanoi Andersson.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Andersson on huolissaan myös Turkin sisäisestä tilanteesta.

– Satoja kurdeja on saanut surmansa hallitusjoukkojen iskuissa ja jopa kymmenet tuhannet perheet ovat joutuneet jättämään kotinsa. Toimittajia, poliittisia päättäjiä ja yliopistotutkijoita on kuulusteltu ja vangittu, hän sanoi.

– Vähintä, mitä Suomen ja EU:n on välittömästi tehtävä, on vaatia Turkkia lopettamaan sotatoimet vastapainona taloudelliselle avustukselle. Muuten me rahoitamme Lähi-idän epävakautta, vaikka samanaikaisesti toisaalla pyrkisimmekin tukemaan rauhanrakentamista kouluttamistoiminnan kautta, sanoi Andersson.

Vasemmistoliitto haluaa Anderssonin mukaan Suomen panostavan rauhanturvaamiseen YK-operaatioissa, rauhanvälitykseen ja siviilikriisihallintaan.

– Sotilaallisen avunannon sijaan Suomen tulisi osallistua kansainvälisen terrorismin vastaiseen yhteistyöhön erityisesti poliisitoiminnan ja rikostorjunnan alalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)