Verkkouutiset

Ukrainalainen sotilas. AFP / LEHTIKUVA / ANATOLII STEPANOV

Venäjän suurhyökkäyksestä varoitetaan

Ukrainan tiedustelujohtajan mukaan operaatio alkaa lähiviikkojen aikana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi lauantaina 60 miljardin dollarin tukipaketin Ukrainalle. Avun toimittamisessa menee kuitenkin hetki aikaa, joten Venäjä pyrkii nyt hyökkäämään laajasti Ukrainassa. Näin arvioi amerikkalainen ajatushautomo Institute for The Study of War (ISW) viestipalvelu X:ssä.

– Toimitusten odottaessa lopullista hyväksyntää, Venäjä yrittää hyödyntää Ukrainan puutetta lännen avusta hyökkäämällä niin moneen paikkaan kuin mahdollista ennen avun saapumista, ISW kirjoittaa.

Paine on ISW:n tilannekatsauksen mukaan jo kasvanut Harkovan alueella, jossa Kreml on ryhtynyt toteuttamaan ilma- ja tiedotusoperaatioita.

– Ukrainan viranomaiset ovat aiemmin keskustelleet mahdollisuudesta, että Venäjän joukot saattavat aloittaa myöhemmin tänä kesänä maaoperaation Harkovan kaupunkia vastaan, tilannekatsauksessa kerrotaan.

ISW:n arvion mukaan venäläisillä ei ole kuitenkaan riittävästi voimaa kaupungin valtaamiseen, jos USA:n sotilasapu saapuu pian Ukrainaan.

Ukrainan sotilastiedustelun päällikkö, kenraaliluutnantti Kyrylo Budanov kertoo BBC:lle, että ukrainalaisilla on edessään vaikea ajanjakso. Hyökkääjän operaatio käynnistynee lähiviikkojen aikana.

Budanovin mukaan ei ole kuitenkaan mitään syytä uskoa Ukrainan tappioon.

– Harmageddon ei tapahdu, kuten monet alkavat nyt sanoa. Mutta ongelmia tulee toukokuun puolivälistä alkaen, hän viittaa tulevaan Venäjän suurhyökkäykseen.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)