Verkkouutiset

Liikennettä Lahdenväylällä Vantaalla 25. kesäkuuta 2023. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Varoitus puuskittaisesta kovasta tuulesta, ajokeli heikkenee

Tuuli yltyy lähipäivinä jopa vaarallisiin lukemiin aivan eteläisintä Suomea myöten.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomeen on odotettavissa ennusteiden mukaan viimeistään keskiviikoksi 20.9. haastavia syksyn ajokelejä, kun puuskittainen kova tuuli voimistuu suuressa osassa maata, yltyen osassa maata jopa vaarallisen voimakkaaksi.

Pohjois-Suomeen on luvassa myös runsaita sateita, joista osan ennustetaan tulevan myös räntänä ja lumena.

– Luvassa on huomisesta alkaen heikkeneviä ajokelejä. Nyt on syytä varautua siihen, että lähipäivinä tuuli yltyy jopa vaarallisiin lukemiin aivan eteläisintä Suomea myöten, toteaa Fintrafficin liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen tiedotteessa.

– Liikenteessä kannattaakin olla erityisen valppaana ja pitää molemmat kädet tiukasti ratissa, sillä puuskittainen sivutuuli riepottelee autoa helposti. Myös ajonopeudet on syytä laskea ja pitää turvavälit pitkinä, sillä puuskittaiset kovat tuulet saattavat tuoda eteen yllättäviäkin tilanteita.

Pohjoiseen Suomeen on luvassa huomisesta alkaen myös heikkeneviä ajokelejä voimistuvan vesisateen takia. Vesisade muuttuu osin lumi- tai räntäsateeksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)