Verkkouutiset

Iran iski viikonloppuna Israeliin. AFP / LEHTIKUVA / ATTA KENARE

Varoitus Iranin toimista: Riskinotto kasvaa

Tutkijan mukaan iranilaiset kokevat olevansa taistelussa koko länttä vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iran toteutti viikonloppuna laajan ohjus- ja lennokkihyökkäyksen Israeliin.

– Iranilaiset eivät hae suosiota. He hakevat vipuvaikutusta, sanoo Yhdysvaltain ulkoministeriön entinen virkamies, CIS-ajatuspajan tutkija Jon Alterman The Wall Street Journalissa.

– Iranilaiset kokevat olevansa eksistentiaalisessa taistelussa Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten ja kumppaneiden kanssa riippumatta siitä, mitä he tekevät. He eivät siis näe muuta vaihtoehtoa kuin riskin ottamista, hän jatkaa.

Iranin isku merkitsee WSJ:n mukaan strategista muutosta ja suuren uhkapelin käynnistämistä. Iranilaiset kovan linjan kannattajat vaativat tiukkaa vastausta siihen, kun Israel teki toisena pääsiäispäivänä iskun Iranin konsulaattiin Syyriassa. Iskussa kuoli korkea-arvioisia iranilaissotilaita.

– Olemme päättäneet luoda uuden yhtälön, Iranin vallankumouskaartin komentaja Hossein Salami julisti sunnuntaina maan kansallisessa televisiossa.

– Jos tästä eteenpäin sionistinen hallinto hyökkää etujamme, omaisuuttamme, henkilöitämme ja kansalaisiamme vastaan missä päin tahansa, hyökkäämme vastavuoroisesti sitä vastaan Iranista, hän vakuutti.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)