Verkkouutiset

Mielenosoittaja pitelee Navalnyin kuvaa. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / PIERRE ALBOUY

Vankilan kamerat eivät toimineet, kun Aleksei Navalnyi kuoli

Oppositiojohtajan on väitetty menehtyneen äkilliseen sairastumiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin ilmoitettiin kuolleen vankileirillä perjantaina 16.2.

Vankien oikeuksiin keskittyvä venäläinen ihmisoikeusjärjestö Gulagu on ilmoittanut, että lukuisat vankilan kamerat olivat poissa käytöstä Navalnyin kuoleman aikaan.

Järjestön lähteiden mukaan Venäjän turvallisuuspalvelun edustajat saapuivat kaksi päivää ennen Navalnyin kuolemaa poistaakseen kamerat ja kuuntelulaitteet käytöstä, mahdollisesti juuri siksi, että Navalnyin kuolemaan liittyvät tapahtumat eivät tallentuisi järjestelmiin.

Lähteiden mukaan ruumiinavauksesta vastaavaa asiantuntijaa on myös kehotettu vääristelemään totuutta ja kirjaamaan ylös, että ruumista löydetyt mustelmat ovat syntyneet vasta kuoleman jälkeen. 

Gulagu on tunnettu useiden Venäjän viranomaisten väärinkäytösten paljastamisesta.

Viranomaisten lausunnon mukaan Navalnyi alkoi voida pahoin kävelyn päätteeksi ja meni nopeasti tajuttomaksi. Kreml linjasi perjantaina, ettei sillä ole tietoa Navalnyin kuolinsyystä. Useat tahot, mukaan lukien Navalnyin tukijat, ovat kuitenkin määritelleet kuoleman poliittiseksi murhaksi, josta vastuussa heidän mukaansa on juurikin Kreml.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)