Verkkouutiset

”Vanhustenhoidon ongelmat ovat sietämättömiä”

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tuomitsee jyrkästi vanhustenhoidon vakavat laiminlyönnit.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Tilanne on sietämätön. Yhtiöt ovat saaneet toimintaansa yhteiskunnan varoja, eikä näin voi kerta kaikkiaan tehdä, Petteri Orpo sanoi medialle tiistaina.

Ylen mukaan Esperi Caren hoivakodeissa on ilmennyt lukuisia epäkohtia, joiden seurauksena Valvira keskeytti viime viikolla yhtiön hoivakodin toiminnan Kristiinankaupungissa. Vastaavista ongelmista on kerrottu myös muissa hoivayhtiöissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Petteri Orpo kertoi tukevansa eduskunnan puhemies Paula Risikon (kok.) esitystä, jonka mukaan vanhusten oikeuksien valvonta ja edistäminen tulisi asettaa oikeusasiamiehen erityistehtäväksi.

Hän painotti, etteivät ongelmat ratkeaisi vain opposition esittämillä muutoksilla hoitajamitoitukseen. Palveluiden järjestämisvastuu on tällä hetkellä pirstaloitunut yli 300 kunnalle, mihin saataisiin muutos vasta valvontaa tehostavan sote-uudistuksen myötä.

– Nykyinen järjestelmä on tuottanut näitä ongelmia. Kunnat ovat joutuneet ulkoistamaan palveluita tilanteessa, jossa omat voimavarat ovat olleet riittämättömät. Sote-uudistus toisi Suomeen vahvat järjestäjät ja valinnanvapauden potilaan suojaksi, Orpo sanoi.

– Tarvitsemme joka tapauksessa vahvemman hoivatakuun ja vanhuspalvelulain kautta selkeät reitit valituksille. Ketjun on ulotuttava eduskuntaan asti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)