Verkkouutiset

Vangitut ISIS-jihadistit halutaan hirttää

Syyrian presidentti perustaa terrorituomioistuimia.

Syyriassa vankiloihin sijoitettuja Isis-jihadisteja uhkaa teloitus ilman oikeudenkäyntiä, kertoo uutissivusto dailymail.co.uk.

Syyrian presidentti Bashar al-Assad kertoi hiljattain perustavansa erityisiä terrorituomioistuimia, joissa Isis-vankeihin sovelletaan Syyrian lakia.

Syyriassa Isisiin kuuluminen on rikos, josta seuraa kuolemanrangaistus hirttämällä. Assadin mukaan Isisin ulkomaalaistaistelijat tuodaan oikeuden eteen.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan pahamaineisessa Saydnayan vankilassa on teloitettu salaa tuhansia vankeja. Lisäksi tuhansien vankien kerrotaan kuolleen kidutukseen ja nälkään.

Syyria ja kurdien johtamat SDF-joukot solmivat lokakuussa sopimuksen, jonka mukaan kurdien alueita palautetaan Syyrian hallinnon alaisuuteen. SDF-joukkojen kerrotaan vanginneen noin 10[nbsp]000 jihadistia.

Kurdit kääntyivät Syyrian puolueen sen jälkeen, kun Yhdysvallat veti joukkonsa pois Pohjois-Syyriasta ja Turkki aloitti hyökkäyksen puskurivyöhykkeen luomiseksi. Tulitauon jälkeen Turkki ja Venäjä sopivat valvovansa puskurivyöhykettä yhdessä.

Syyrian joukot ovat ottaneet haltuunsa kurdien aikaisemmin hallitsemia alueita.

– Syyrian valvomilla alueilla jokaiseen terroristiin sovelletaan Syyrian lakia, al-Assad kertoo Paris Match -aikakausilehdelle.

– Heidät tuodaan oikeuden eteen, ja heitä varten on perustettu erityisiä terrorituomioistuimia.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)