Verkkouutiset

Valvira viskitislaamolle: ette saa pitää nettisivuja, jos ette todista myyvänne ulkomaille

Viskitislaamo Kyrö Distilleryn toiminta on yhtä viskigatea.

Vuonna 2012 perustettu viskitislaamo Kyrö Distillery painiskelee Suomen Yrittäjien uutisjutun mukaan toiminnassaan jatkuvasti väkevien alkoholijuomien kielletyn markkinoinnin haasteiden kanssa.

Toimitusjohtaja Miika Lipiäisen mukaan ”olemme onnistuneet toimimaan näiden samojen sääntöjen pohjalta onnistuneesti, mutta en silti sano, että niissä aina olisi mitään järkeä”.

Viskistä on puhuttu paljon viime päivinä aluehallintoviraston, Olut & Viski Expo -tapahtuman ja blogistien välien selvittelyn myötä. Virasto piti yksityisiä blogeja tapahtuman laittomana markkinointina.

Kyrön Lipiäisen mukaan he joutuvat luottamaan markkinoinnissaan käytännössä ”suusanalliseen etenemiseen”.

Valvira vaatii todisteita sille, että alkoholivalmistaja harjoittaa ulkomaankauppaa. Tämä on ehtona sille, että yrityksellä saa olla edes englanninkieliset verkkosivut, joilla viski-sana mainitaan.

”Meillä on englanninkieliset verkkosivut, jotta ulkomaiset kauppiaat löytäisivät meidät. Valvirassa ollaan kuitenkin pikkutarkkoja siitä, että todella teemme kauppaa ulkomaille, eivätkä verkkosivut ole sittenkin tarkoitettu vain markkinoinniksi suomalaisille. Jos se kuulostaa järjettömältä, niin sitä se myös on”, Miika Lipiäinen sanoo.

Toimitusjohtajan mukaan ongelma on, ettei Valvira anna sitovia päätöksiä.

”Jokainen meili, jonka heiltä saamme alkaa: tämä ei ole sitova päätös. Me siis voimme tehdä erinäisiä markkinointitoimenpiteitä, mutta voimme joutua niistä vaikeuksiin tai sitten emme. Emme vain koskaan tiedä sitä etukäteen. Laki ei sano, eikä viranomainen neuvo”.

”Meidän elinkeinomme on siis koko ajan pelissä. Yritäpä siinä sitten”, Lipiäinen toteaa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)