Verkkouutiset

Valtion tulot kasvussa, mutta menot kurissa heinä-syyskuussa

Julkisyhteisöjen tulot kasvoivat vuodentakaisesta menoja enemmän vuoden kolmannella neljänneksellä, ja varsinkin valtion alijäämä supistui vauhdilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Julkisyhteisöjen alijäämä pieneni heinä-syyskuussa vuodentakaisesta 0,9 miljardilla eurolla 0,2 miljardiin euroon. Kokonaistulot kasvoivat 1,4 miljardia, mutta kokonaismenot vain 0,6 miljardia euroa.

Valtion alijäämä pieneni heinä-syyskuussa vuodentakaisesta 1,1 miljardia 0,8 miljardiin euroon. Tulot kasvoivat 10,8 prosenttia 13,2 miljardiin euroon, kun taas menot kasvoivat vain 1,1 prosenttia 14 miljardiin euroon.

Paikallishallinnon kokonaistulot vähenivät 1,8 prosenttia 11,3 miljardiin euroon, mutta menot kasvoivat 1,9 prosenttia 11,8 miljardiin euroon. Alijäämä kasvoi vuodentakaisesta 0,5 miljardiin euroon.

Työeläkelaitosten tulot kasvoivat vuodentakaisesta 1,9 prosenttia 6,7 miljardiin euroon ja menot 0,2 prosenttia 5,8 miljardiin euroon. Ylijäämä pieneni 0,04 miljardia euroa 0,9 miljardiin euroon.

Muiden sosiaaliturvarahastojen tulot puolestaan kasvoivat 9,6 prosenttia 4,7 miljardiin euroon ja menot 5,1 prosenttia 4,4 miljardiin euroa. Tulojen kasvu johtui saatujen sosiaaliturvamaksujen ja muiden tulonsiirtojen kasvusta. Menot kasvoivat 2,9 prosenttia 0,1 miljardiin euroon, ja alijäämä supistui 0,04 miljardia 0,9 miljardiin euroon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)