Verkkouutiset

Kaapeli ja liitin serverihuoneessa. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

Valoo oikoo uutisia markkinoinnista ja hinnoittelusta

Yhtiö sanoo, että se rakentaa valokuituliittymän sopimusehtojen täyttyessä ilmaiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valokuituliittymiä myyvän Valoon mukaan mediassa on julkaistu viime päivinä uutisia, joista on välittynyt virheellistä tietoa yhtiöncmyymien valokuituliittymien hinnoista ja niiden markkinoinnista.

Muutamista uutisista on voinut saada käsityksen, että Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) olisi asettanut kyseenalaiseksi Valoon markkinoiman valokuituliittymän rakentamisen hinnan, eli nolla euroa. Tämä tulkinta on yhtiön mukaan virheellinen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Valoo sanoo tiedotteessaan, että se rakentaa valokuituliittymän sopimusehtojen täyttyessä ilmaiseksi, ja kuluttaja maksaa vain valitsemasta internetliittymästä tekemänsä palvelusopimuksen mukaista kuukausihintaa.

– Lisäksi uutiset tuntuvat kertovan, että Valoon markkinointi olisi edelleen jotenkin puutteellista tai harhaanjohtavaa. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä Valoo kävi KKV:n kanssa markkinoinnista hyvän keskustelun jo viime vuoden puolella ja teki yhteisymmärryksessä kuluttaja-asiamiehen kanssa pyydetyt korjaukset markkinointiviestinnässään. Sitoumus kaikkien KKV:n tunnistamien epätarkkuuksien korjaamiseen on allekirjoitettu 7.2.2023 ja tähän liittyen KKV on kirjannut päätöksen asian käsittelyn lopettamisesta 10.2.2023, yhtiö kertoo.

– Valoon sopimus- ja toimitusehdot sekä markkinointiviestintä ovat kuluttajasuojalain mukaisia. Ehdoissamme ei ole pientä pränttiä, piilokuluja tai epäselvyyksiä, Valoo sanoo tiedeotteessaan.

Valoon mukaan valokuituliittymien myynti ja markkinointi on synnyttänyt väärinkäsityksiä etupäässä sen vuoksi, että valokuitumarkkinat ovat kohtalaisen uudet ja ”markkinoille on ilmaantunut opportunistisia toimijoita sekavien sopimusehtojen ja kilpailijoita mustamaalaavien markkinointiviestien kanssa”.

Selvyyden vuoksi vertailukohtaa voi Valoon mukaan hakea sähköverkkojen puolelta.

– Jos uudelle asuinalueelle markkinoitaisiin sähköliittymiä hintaan nolla euroa, ei kukaan kuvittele, että tilaaja saisi myös sähköt ilmaiseksi. Valokuituliittymien osalta tilanne on täysin vastaava. Kuluttaja tarvitsee valokuidun, jota pitkin dataa siirretään. Ja sen lisäksi hän tarvitsee internetliittymän ja palveluntarjoajan, joka huolehtii nettiliittymän toimivuudesta. Nämä ovat kaksi eri asiaa, aivan kuten sähköliittymissäkin, yhtiö sanoo.

LUE MYÖS:
Viranomainen puuttui kierroksilla käyvään valokuitumarkkinaan

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)