Verkkouutiset

Valko-Venäjän hallinto syyttää mielenosoittajia hyökkäyksestä poliisia vastaan

Väkijoukon kerrotaan aseistautuneen kivillä, pulloilla ja astaloilla.

Valko-Venäjän sisäministeriö syyttää presidentti Aljaksandr Lukašenkan hallintoa vastustavia mielenosoittajia hyökkäyksestä mellakkapoliiseja vastaan.

Sisäministeriö kertoi maanantaina Telegram-kanavallaan ”aggressiivisen väkijoukon vastustaneen järjestystä ylläpitäneitä poliiseja”. Hyökkääjiksi kutsuttujen mielenosoittajien kerrotaan aseistautuneen kumipampuilla ja putkilla ja heitelleen poliiseja kivillä ja pulloilla.

Viranomaisten mukaan neljä poliisia sai eriasteisia vammoja ja yksi ajoneuvo vaurioitui. Sisäministeriön mukaan kaksi henkilöä on pidätetty. Toisen heistä kerrotaan kaataneen poliisin ja napanneen joukkojenhallinnassa käytettävän OSA-pistoolin. Mies kuitenkin taltutettiin.

Valko-Venäjän viranomaiset ovat julkaisseet tapahtumista alla näkyvän videon. Siinä näkyy hetken pieni joukko kohti pysähtynyttä poliisiajoneuvoa juoksevia ihmisiä, joilla ei vaikuta olevan aseita. Muutama ihminen näyttää kamppailevan poliisiauton sivuovella. Sitten paikalle saapuu lisää poliiseja, ihmiset juoksevat pakoon ja kamera kääntyy toisaalle. Aggressiivisen ja aseistautuneen väkijoukon hyökkäykseltä video ei näytä.

Tämän jälkeen videolla kuvataan pidätettyä henkilöä poliisiautossa ja sitten muutamaa parkettilattialle aseteltua pamppua ja punavalkoista lippua.

Meduzan mukaan välikohtaus sattui Valko-Venäjän poliittisen eliitin suosimalla asuinalueella. Valko-Venäjän keskusvaalilautakunnan johtajan Lidia Jermoshinan kerrotaan asuvan samalla kadulla. Valkovenäläisen Nasha Nivan mukaan minibussi oli saapunut kohtaamaan talolle tulleita mielenosoittajia. Seuraavaksi kuultiin pamauksia, joiden uskotaan olleen tainnutuskranaatteja.

Valko-Venäjän mielenosoitukset ovat toistaiseksi pysyneet rauhanomaisina siitäkin huolimatta, että viranomaiset ovat tukahduttaneet niitä kovin ottein.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kertonut Venäjän varanneen joukkoja valmiiksi siltä varalta, jos Valko-Venäjän tilanteeseen jouduttaisiin puuttumaan. Venäjän presidentti veti rajan siihen, jos mielenosoittajat ryhtyvät mellakoimaan ja ryöstelemään.

Uusimmat
MAINOS