Verkkouutiset

Välimeren tilannetta verrataan holokaustiin – ”Pakolaisille turvattava pääsy Eurooppaan”

Ruotsalainen europarlamentaarikko Cecilia Wikström vaatii Euroopan maita tekemään enemmän, jotta niiden alueelle muualta pyrkivien ihmisten turvallisuus voitaisiin taata.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Cecilia Wikström kohautti Ruotsia maanantaina aamulla, kun hän vertasi SVT:n haastattelussa EU:n valtaapitävien reagointia Eurooppaan pyrkivien pakolaisten ahdinkoon liittoutuneiden toisen maailmansodan alkuvuosina harjoittamaan liennytyspolitiikkaan.

Hän toteaa The Localille seisovansa sanojensa takana. Wikströmin mukaan EU-maat tekevät niin vähän taatakseen turvallisen pääsyn EU:n alueelle, että tulevat sukupuolet tulevat vertaamaan sitä holokaustin sivuuttamiseen.

”Uskon, että lapseni ja lapsenlapseni kysyvät minulta, miksei ISIS-järjestöä, Eritrean väkivaltaa tai vastaavaa pakenevien eteen tehty enempää, vaikka tiesimme, että ihmisiä kuolee tuhansittain”, Wikström sanoo.

”Me ruotsalaiset annoimme natsien käyttää rautateitämme juutalaisten kuljettamiseen tuhoamisleireille”, hän toteaa.

Noin 700 ihmisen uskotaan kuolleen sunnuntaina, kun Libyasta kohti Sisiliaa matkalla ollut pakolaisia kuljettanut kalastusalus kaatui avomerellä. Tapaus on herättänyt runsaasti keskustelua Eurooppaan pyrkivien pakolaisten tilanteesta.

Wikström on aloittanut yhteiseurooppalaisen lobbauskampanjan, jonka tavoitteena on taata Eurooppaan pyrkijöille turvallinen matka alueelle.

Wikström kutsuu kampanjaansa kiistanalaiseksi, eikä suostu paljastamaan, kuinka Ruotsin hallitus on reagoinut siihen.

”Voin vain sanoa, että toivon heidän vievän tätä eteenpäin ja ottamaan turvallisen pääsyn Eurooppaan osaksi kansallista politiikkaamme.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)