Verkkouutiset

Vakuutuskonserni Sampo ilmoitti jakavansa viime vuoden tuloksesta 1,80 euron osakekohtaisen osingon., LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Vakuutuskonserni Sampolta odotettua muhkeampi osinko

Viime vuoden tuloksesta raportoineen Sampon hallitus ehdottaa 1,80 euron osakekohtaista osinkoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vakuutuskonserni Sampon viime vuoden viimeisen neljänneksen tulos ennen veroja oli 368 miljoonaa euroa, joka jäi hieman analyytikoiden konsensusennusteista.

Konsernin tuloksessa markkinaodotuksia vahvempi elementti oli vakuutusyhtiö Ifin tulos, joka oli vahva.

Koko viime vuoden vertailukelpoinen tulos ennen veroja kasvoi 1481 miljoonaan euroon, kun se edellisvuonna oli 803 miljoonaa euroa. Myös tämä tulos jäi hieman markkinoiden odotuksista.

Sampo raportoi, että sen maksutulon kasvu oli vuoden aikana vahvaa ja underwriting-toiminnan kannattavuus hyvällä tasolla viime vuonna, jota leimasivat lukuisat vakaviin sääilmiöihin liittyvät vahingot ja suurvahingot sekä valuuttakurssien epäsuotuisa kehitys.

Sampon hallitus ehdottaa viime vuoden tuloksesta 1,80 euron osakekohtaista osinkoa, joka koostuu 1,60 euron perusosingosta ja 0,20 euron lisäosingosta. Osinko oli hieman odotuksia korkeampi.

Sampo jakautui viime vuoden lokakuussa, kun Mandatum irtautui siitä omaksi yhtiöksi, joka on myös listattu Helsingin pörssiin.

Sampo ilmoitti julkistavansa tämän vuoden näkymät 6. maaliskuuta järjestettävän pääomamarkkinapäivän yhteydessä.

– Se että saavutimme konsernitasolla runsaista korvauskuluista huolimatta vahvan tuloksen vuodelta 2023, osoittaa toimintamme mittakaavaedut, onnistuneen hajautuksen ja kurinalaisuuden. Sampo ylsi 11 prosentin kasvuun vuonna 2023 kiintein valuuttakurssein, ja kasvu oli laaja-alaista. Pohjoismaissa kasvua vauhditti pääasiassa hinnankorotuksista huolimatta korkeana säilynyt asiakaspysyvyys. Näemme myönteistä kehitystä erityisesti painopistealueillamme, kuten henkilö- ja kotivakuutuksissa sekä pk-yritysten vakuutuksissa, tulosta kommentoi konsernijohtaja Torbjörn Magnusson pörssitiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)