Verkkouutiset

F-22 Raptor -hävittäjä Alaskassa. / NORAD / 11th Air Force

Vakoilukoneet lähestyivät USA:ta – F-22-hävittäjät vastaan

Lentokoneiden kerrotaan pysyneen kansainvälisessä ilmatilassa.

Yhdysvaltain ja Kanadan yhteinen NORAD-ilmapuolustuskeskus ilmoittaa Venäjän tiedustelulentokoneiden lähestyneen viime päivien aikana useita kertoja Alaskan osavaltiota.

Koneiden kerrotaan lentäneen ilmapuolustuksen tunnistusalueelle ja pysytelleen siellä pidemmän aikaa. Kyseessä ei ollut ilmatilanloukkaus, sillä venäläiskoneet liikkuivat kansainvälisessä ilmatilassa.

Yhdysvaltain ilmavoimat lähetti F-22-hävittäjiä seuraamaan tiedustelukoneita ja suorittamaan tunnistuslennot. Vastaavia tapauksia on ollut kolme viimeisen viikon aikana.

– Venäjän viimeaikaista toimintaa Pohjois-Amerikan ilmapuolustuksen tunnistusalueella ei nähdä uhkana tai provokatiivisena. NORAD seuraa ja tekee tarvittaessa tunnistuslentoja kaikista ulkomaisista sotilaskoneista, jotka saapuvat alueelle. NORAD valvoo lentoliikennettä ja saattaa sotilaskoneet tarvittaessa pois tunnistusalueelta, NORAD:n Alaskan komentokeskus tiedottaa.

Lähialueen lentoliikennettä tarkkaillaan satelliittien, mantereella sijaitsevien tutkien ja tutkakoneiden avulla. NORAD kertoo käytössään olevan ”useita vastausvaihtoehtoja” Pohjois-Amerikan ja arktisen alueen suvereniteetin puolustamisessa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)