Verkkouutiset

Lakkovahteja UPM:n Kymin tehtaalla Kouvolassa tammikuun alussa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Vakava viesti lakkoilijoille – ”Voiko selvemmin sanoa, että kohta menee tehdas kiinni”

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan mukaan työtaistelun hinta voi olla kova.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen varoittaa UPM:n ja liittojen työehtosopimuskiistojen voivan johtaa vakaviin seurauksiin.

– En tiedä, voiko selvemmin sanoa, että kohta menee tehdas kiinni. Jos niin käy, ay-liikkeen työtaistelulla on kova hinta. Työehdoista pitää voida sopia liiketoiminnoissa, joiden tilanteet ovat hyvin erilaisia, Pentikäinen kirjoittaa Twitterissä.

Hän viittaa UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesosen lausuntoon ja tästä löytyvään Kauppalehden juttuun.

– Lakko ja tukilakot vaikuttavat eniten UPM Communication Paperin henkilöstön tulevaisuuteen. UPM Suomi visio 2030, jossa tehtaiden tulevaisuudesta olimme valmiita sopimaan, muuttuu nopeasti suunnitelman teoksi, jossa kipeät kustannussäästöt ja järjestelyt tulevat väistämättömiksi, Jussi Pesonen varoitti lauantaina Twitterissä.

AKT on ilmoittanut satamien saartotoimista, joilla tuetaan Paperiliiton ja Sähköliiton lakkoja. Saarron aikana ahtaajat eivät käsittele UPM:n paperia ja sellua. Saarto alkaa maanantaiaamuna.

UPM kertoi lauantaina tiedotteessaan pyrkivänsä edelleen neuvotteluihin Paperiliiton kanssa saadakseen aikaan liiketoimintakohtaiset työehtosopimukset niille liiketoiminnoillensa, joilla ei ole vielä sopimusta 1.1.2022 jälkeiselle ajalle.

– Liiketoimintamme ovat keskenään hyvin erilaisia, ja siksi liiketoimintakohtaiset sopimukset ovat meille aivan olennainen asia. Nyt tarvitaan sopimukset, jotka mahdollistavat kunkin liiketoiminnan menestyksen pitkälle tulevaisuuteen. Siitä hyötyvät kaikki osapuolet, UPM:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén kommentoi.

UPM ei ole vielä tässä vaiheessa julkistanut arviota lakon tai saarron taloudellisista vaikutuksista.

Uusimmat
MAINOS