Verkkouutiset

Väite Putinin kenraalien kuolemista: 37 tapausta, vain kolme luonnollista kuolemaa

Ukrainalaisselvityksen perusteella Venäjän kenraalikunnassa sattuu tiuhaan epäilyttäviä kuolemia.

Venäjän sotilaallista toimintaa Ukrainassa aktiivisesti seuraava ja Ukrainalle myönteistä uutisointia harjoittava Inform Napalm -sivusto on julkaissut selvityksen kuolemista Venäjän kenraalikunnassa.

Sivuston kokoamien tietojen mukaan kenraalin arvolla palvelleita venäläisiä sotilasjohtajia on kuollut vuoden 1991 elokuun ja tämän vuoden maaliskuun välillä kaikkiaan 47. Tiedoista on koottu oheinen kuvaselvitys. Se löytyy suurempana tämän linkin takaa. Presidentti Vladimir Putinin kaudella menehtyneitä on ollut 37.

Ukrainalaissivusto väittää, että luonnolliset syyt ovat olleet kuolemien takana vain kolmessa tapauksessa. 16 kuolemaa on taas kirjattu kategoriaan ”muut syyt”.

Sivusto on käynyt kenraalien kuolemia läpi tästä löytyvässä selvityksessä. Sen perusteella luonnollisten kuolemien määrä voi hyvinkin olla kuvaselvityksessä kerrottua korkeampi.

Tästä huolimatta tapaturmaisten kuolemien ja itsemurhien määrä venäläiskenraalien keskuudessa on ollut viimeisen parin vuosikymmenen aikana joka tapauksessa hyvin suuri.

Inform Napalm on vapaaehtoisvoimin pyörivä sivusto, joka kertoo kannattavansa Ukrainan vapautta ja keskittyvän sotilaallisen tilanteen uutisointiin. Sivusto kieltää olevansa propagandasivusto ja sanoo pyrkivänsä julkaisemaan tarkkaa tietoa.

Uusimmat
MAINOS