Verkkouutiset

Vähemmistökielisille sanomalehdille tukea

Hallitus on päättänyt valtakunnallisilla vähemmistökielillä julkaistavien sanomalehtien ja niitä vastaavien sähköisten julkaisujen tukemisesta sekä ruotsinkielisten uutispalvelujen tuottamisen tuesta.

Tukea saavat Nyhetsbyrån FNB Ab, Lapin Kansa ja Karjalan kielen seura ry.

Nyhetsbyrån FNB Ab:lle myönnetään 440 000 euroa ruotsinkielisten uutispalveluiden tuottamiseen. Alma Media Kustannus Oy:n julkaisema Lapin Kansa puolestaan saa 40 000 euroa saamenkielisen uutismateriaalin tuottamiseen.

Uutena tuensaajana tänä vuonna on Karjalan kielen seura, jolle myönnetään 20 000 euroa karjalankielisen sanomalehden ja verkkojulkaisun julkaisukustannuksiin.

Tukea hakivat myös Psykosociala förbundet rf, Yggdrasil rf ja Förbundet Finlands Svenska Synskadade rf. Nämä hakemukset hylättiin, koska yhteisöjen julkaisemat lehdet eivät täytä tukiasetuksen mukaista sanomalehden tai verkkolehden määritelmää.

Asetuksen mukaan sanomalehdeksi katsotaan julkaisu, joka ilmestyy vähintään kerran viikossa. Verkkojulkaisulla tarkoitetaan avoimen tietoverkon kautta toimitettua sähköistä julkaisua, jonka sisältöä täydennetään vähintään kolme kertaa viikossa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)