Verkkouutiset

Vaasan sairaalan laaja päivystys kaatui äänin 92-91

Eduskunta hylkäsi kansalaisaloitteen yhden äänen enemmistöllä.

Eduskunta äänesti perjantaina kansalaisaloitteesta, joka tehtiin ympärivuorokautisen päivystyksen ulottamisesta myös Vaasan sairaanhoitopiiriin eli Vaasan keskussairaalaan.

Valiokunnan hylkäävä mietintö voitti äänestyksessä 92-91. Tyhjää ei äänestänyt kukaan. Poissa äänestyksestä oli 16 kansanedustajaa.

Rkp:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi oli esittänyt kansalaisaloitteen hyväksymistä.

Pohjanmaalla ympärivuorokautisen päivystyksen sai Seinäjoen keskussairaala 2016, kun tuolloin nimettiin kaksitoista laajan ympärivuorokautisen päivystyksen sairaalaa.

– Olen tänään erittäin pettynyt. Äänestyksen erittäin tasainen lopputulos osoittaa kuinka laajan tuen asia on saanut ja samalla myös miten lähellä oltiin, Rehn-Kivi totesi tiedotteessaan.

– Eduskunnassa on hallituksen kaaduttua vallinnut vapautunut ilmapiiri ja kansanedustajat eivät ole enää olleet samalla tavalla riippuvaisia aikaisemmista ryhmäpäätöksistä, vaan olisivat voineet käyttää omaa harkintakykyään. Kansalaisaloitteen hyväksyminen olisi siis ollut mahdollista. Näin olisimme turvanneet perusoikeudet sadoille tuhansille ruotsinkielisille Pohjanmaalla.

Uusimmat

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)