Verkkouutiset

Kokoomuksen vaalivideoiden kohteena on hallinnon ja hallituksen kapulakieli. Youtube

Vaalikampanja irvailee byrokratialle: Helpompi toteuttaa kuin lukea?

Kokoomus otti vaaliaseekseen kapulakielen sanakirjan.

Sote-uudistuksesta sanottua -nimisellä kokoomuksen aluevaalivideolla puoluejohtaja Petteri Orpo nojaa valtavan kokoiseen ja vanhan näköiseen kirjaan. Sen nimi näyttää olevan suomi-byrokratia -sanakirja.

Petteri Orpo lukee kädessään olevasta soteuudistus-paperista hieman kangerrellen lauseen ”sote-uudistuksessa moniammatillisuuden kehittäminen ja eriytyneiden palvelurakenteiden purkaminen on uudistuksen keskeisiä tavoitteita.”

– Huh huh. Toivottavasti tämän toteuttaminen on helpompaa kuin sen lukeminen ja ymmärtäminen. Mutta (naurua) kyllä suoraan sanoen en mä ymmärrä, mitä tämä tarkoittaa, Petteri Orpo nauraa.

Videoilla esiintyvät vastaavan tehtävän ääressä myös kokoomuksen varapuheenjohtajat Elina Valtonen, Antti Häkkänen ja Anna-Kaisa Ikonen.

Elina Valtonen on saanut luettavaksi saman lauseen.

– No. Sehän nyt tarkoittaa sitä, että… (purskahtaa nauruun) (levittää käsiään). No, siis, täytyy lukea tästä kirjasta, Elina Valtonen toteaa byrokratia-sanakirjaa läimäyttäen.

Antti Häkkäsellä on luettavanaan erilainen teksti. Siinä puhutaan ainakin ”yhdyspinta-alueesta”. Hän arvelee sitä suomentaessaan, että ”joku hallintolatinaspesialisti on pistänyt parastaan”.

Anna-Kaisa Ikosenkin byrokratiateksti poikkeaa muista. Hän selviää reilut kymmenen sekuntia purskahtamatta nauruun.

– Kyllä mä suomentaisin tämän niin, että palveluita pitää tehdä ihminen edellä.

Uusimmat
MAINOS