Verkkouutiset

Uusien asuntolainojen keskikorko oli 0,72 prosenttia syyskuussa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Uusia asuntolainoja syyskuussa kahdella miljardilla eurolla

Koronapandemiasta huolimatta asuntolainoista johtuvat ongelmat ovat pysyneet Suomen Pankin mukaan pieninä.

Uusia asuntolainoja nostettiin syyskuussa kahden miljardin euron edestä, mikä on kuusi prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana ja enemmän kuin koskaan aikaisemmin syyskuussa, kertoo Suomen Pankki.

Uusista nostoista omistusasuntolainojen osuus oli 91 prosenttia ja sijoitusasuntolainojen 9 prosenttia.

Uusien asuntolainojen keskikorko oli 0,72 prosenttia syyskuussa. Viimeisen kahden vuoden aikana keskikorko on pysynyt lähes samana.

Viimeaikaisten runsaiden nostomäärien vuoksi asuntolainakannan vuosikasvuvauhti oli nopeaa, 4,3 prosenttia syyskuussa. Vauhti ei ole kuitenkaan enää kiihtynyt heinäkuun 2021 jälkeen.

Koronapandemiasta huolimatta asuntolainoista johtuvat ongelmat ovat pysyneet Suomen Pankin mukaan pieninä, vaikka hoitamattomien asuntolainojen määrä onkin kasvanut vuoden 2020 alun jälkeen ja arvonalentumisissa ja luottotappioissa on ollut hienoista kasvua.

Suomalaisten kotitalouksien lainoista oli kulutusluottoja 16,6 miljardia euroa ja muita lainoja 18,1 miljardia euroa syyskuun lopussa.

Suomalaisten kotitalouksien yhteenlaskettu talletuskanta oli 109,5 miljardia euroa ja talletusten keskikorko 0,03 prosenttia syyskuun lopussa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)