Verkkouutiset

Tukholman keskustaa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Uusi kielto Tukholmaan: Näin vanhalla autolla ei saa ajaa keskustassa

Kaupungin mukaan rajoituksen tavoitteena on ilmanlaadun parantaminen.

Autoilua koskevat kiellot tiukkenevat Tukholmassa, kertoo ruotsalaislehti Dagens Nyheter.

Heinäkuusta lähtien ennen 1.9.2015 rekisteröidyillä dieselautoilla ei saa enää ajaa keskustassa Hornsgatanin ympäristövyöhykkeellä. Aiemmin kielto koski ennen vuotta 2011 rekisteröityjä henkilöautoja.

Kiellon tarkoituksena on parantaa ilmanlaatua ja alentaa typpioksidipitoisuutta alueella. Sääntöä rikkova vanhan auton omistaja voi saada 1 000 kruunun sakon.

– Tukholman ilmanlaatu ei ole hyvä, ja Hornsgatanilla se on ollut huonoin. Kun otimme siellä ympäristövyöhykekadun käyttöön kaksi vuotta sitten, sen tarkoituksena oli aloittaa työ ilmanlaadun parantamiseksi. Nämä päästöt ovat suoraan haitallisia ihmisten terveydelle, kertoo Tukholman kaupungin liikenneneuvos Daniel Helldén DN:lle.

Kielto koskee noin 30 prosenttia Hornsgatanilla tällä hetkellä ajavista dieselautoista.

– Tuollaisen auton omistajat voivat yksinkertaisesti ajaa muualle tai jättää auton kotiin. Ihannetilanteessa olisi parempi, jos vanhemmilla autoilla ei ajettaisi lainkaan kantakaupungissa, Helldén sanoo.

Tukholman kaupungin tavoitteena on, että kaikki kantakaupungissa liikkuvat autot toimisivat sähköllä vuoteen 2030 mennessä.

Uusimmat
MAINOS