Verkkouutiset

Koronapotilaiden määrä on kasvanut vuodeosastoilla. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Uusi ilmiö havaittu koronapotilailla – “näitä ei ole juurikaan nähty”

Sairastuneilla on havaittu bakteerien aiheuttamia jälkitauteja.

Koronaviruspotilaiden määrä on sairaalahoidossa aiempien epidemiahuippujen tasolla, kertoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS.

– Uutena ilmiönä olemme havainneet, että nyt nähdään koronaviruspotilailla vaikeita jälkitauteja, jotka ovat esimerkiksi bakteerin aiheuttamia yleisinfektioita. Aikaisemmin näitä ei ole juurikaan nähty, sanoo HUSin ylilääkäri Asko Järvinen tiedotteessa.

Tällä hetkellä HUSin alueella on sairaalassa yhteensä 132 koronapotilasta, joista 26 on tehohoidossa.

Omikronmuunnoksen myötä vuodeosastolla hoidettavien koronaviruspotilaiden määrä on lisääntynyt, mutta tehohoidossa potilaita on vähän suhteessa vuodeosaston potilasmäärään.

Viimeisen viikon aikana potilasmäärä HUSin sairaaloissa on tasaantunut, mutta terveyskeskussairaaloiden potilasmäärä nousee.

Omikronmuunnoksen myötä HUSin sairaaloissa on ollut hoidossa enenevissä määrin muista syistä hoitoon tulevia potilaita, joilla on myös koronavirustartunta.

Tammikuun ensimmäisillä viikoilla heidän osuutensa on ollut 20–30 prosenttia. Viime aikoina potilaista noin kaksi kolmasosaa on ollut rokottamattomia.

Koronaviruspotilaiden määrän ennakointi on hankalaa. HUSissa varaudutaan koko kevättalven ajan merkittävään koronaviruspotilaiden määrään.

Uusimmat
MAINOS