Verkkouutiset

Lidlin myymälä Espoossa. LEHTIKUVA / HANNA MATIKAINEN

Uusi etu kaupan työntekijöille: Satojen eurojen alennus ruokaostoksista

Lidlin mukaan työntekijä säästää keskimäärin 600 euroa vuosittain.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lidl Suomi alkaa tarjota yhtiön jokaiselle lähes 5 800 työntekijälle kuuden prosentin henkilökunta-alennusta kaikista ostoksistaan Lidlissä.

Keski-Euroopassa henkilökunta-alennuksia ei erityisemmin tunneta, mutta nyt ale otetaan käyttöön Suomessa. Kuuden prosentin alennus ruokaostoksista on myös Suomessa kaupan alalla merkittävä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Henkilöstöjohtaja Heli Hassinen-Biberger sanoo, että alennus on investointi yhtiön työntekijöihin.

− Kuuden prosentin alennus kaikista ostoksista on tuntuva, ja rahaa saa aidosti säästettyä arkimenoissa. Tämä tuo varmasti helpotusta ja iloa monien työntekijöidemme arkeen, ja alennus onkin otettu riemulla vastaan työntekijöidemme keskuudessa, hän sanoo tiedotteessa.

Kuluttajatutkimuskeskuksen viitebudjettien mukaan kohtuullisen säästeliäästi syövän nelihenkisen perheen ruokaostoksiin menee kuukaudessa 775 euroa eli vuodessa 9 300 euroa. Tässä tapauksessa Lidlin työntekijä säästää henkilökunta-alennuksella jatkossa lähes 600 euroa ruokaostoksissa vuosittain.

Lidl ei käytä vuokratyöntekijöitä, joten alennus koskee kaikkia lidliläisiä kesätyöntekijät mukaan lukien. Lidlin myymälöissä, jakelukeskuksissa ja pääkonttoilla aloitti tänä kesänä noin tuhat kesätyöntekijää, jotka kuuluvat kaikki uuden edun piiriin.

− Vaikka olemmekin halvin, emme ole sitä työntekijöiden kustannuksella. Haluamme olla kaupan alan paras työnantaja ja paras paketti työntekijälle: maksamme alalla keskivertoa parempaa palkkaa, joustamme työntekijän elämäntilanteen mukaan ja nyt työntekijämme saavat kenties jopa Suomen parhaan henkilöstöalennuksen ruuasta – tutkitusti halvimman ostoskorin lisäksi, sanoo Hassinen-Biberger.

Henkilökunta-alennuksen saa lähes kaikista elintarvikkeista sekä käyttötavaroista, ja alennus koskee niin normaali- kuin tarjoushintoja. Alennusta ei saa alkoholista, tupakka- tai nikotiinituotteista, äidinmaidonkorvikkeesta, aikakausi- ja sanomalehdistä, postikorteista, pullopanteista tai lahjakorteista.

Työehtosopimuksia parempaa palkkaa

Henkilökunta-alennus ei ole lidliläisten ainoa etu. Lidl on jo vuosia maksanut työntekijöilleen myymälöissä niin sanottua Lidl-lisää sekä varastoilla logistiikkalisää eli korkeampaa tuntipalkkaa kuin työehtosopimukset määrittävät.

− Maksamamme palkat määräytyvät työehtosopimusten mukaan, mutta sen lisäksi maksamme myymälöissä Lidl-lisää ja jakelukeskuksissa logistiikkalisää. Emme siis maksa yhtiön tuloksesta riippuvaa tulospalkkiota, vaan joka kuukausi alalla keskimäärin suurempaa palkkaa.

Lidl-lisä on ollut käytössä siitä asti, kun Lidl tuli Suomeen vuonna 2002. Lisä nousee työvuosien ja työpaikan sijainnin mukaan.

− Haluamme osoittaa arvostusta sitoutuneita työntekijöitä kohtaan – mitä pidempään Lidlillä työskentelee, sen isompi palkanlisä on, kertoo Hassinen-Biberger.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)