Verkkouutiset

Lumisadetta Helsingin Hakaniemessä. LEHTIKUVA / RITVA SILTALAHTI

Uusi ennuste: Talvi palaa rymisten etelään

Meteorologin mukaan keväästä ei näy merkkejä.

Suomessa siirrytään kesäaikaan sunnuntaina, mutta Forecan mukaan ”talvi palaa rymisten eteläänkin”. Ennusteissa ei ole näkyvissä keväistä säätä.

– Talvi tekee paluuta viikonvaihteessa myös etelään. Sunnuntain vastaisena yönä etelään on leviämässä lumisateita, Forecan meteorologi Joonas Koskela ennustaa.

Sunnuntaina lämpötilat ovat melkein koko maassa pakkasella. Ainoastaan etelä- ja lounaisrannikolla ollaan nollan tietämillä.

– Hajanaisia lumisateita tulee sunnuntaina yleisesti maan eteläosassa. Lunta kertyy monin paikoin jälleen viitisen senttimetriä. Pohjoisessa viikko päättyy puolestaan aurinkoisessa säässä.

Etelässä on alkuviikolla ennusteen mukaan hidasliikkeinen matalapaine. Sää on tuulista.

– Lunta sataa maan etelä- ja keskiosassa monin paikoin. Lämpötila on suurelta osin pakkasella, mutta maanantaina kaakossa on ehkä vähän plussaa, tiistaina idässä ja etelässä ollaan nollan vaiheilla, meteorologi kertoo.

Lapissa sää jatkuu edelleen selkeänä ja kylmänä.

– Pohjoistuuli kuitenkin pitänee kaikkein kireimmät pakkaset loitolla. Öisin voi kuitenkin olla yhä 20–30 asteen pakkasia.

Tiistai-iltana kaakosta on näillä näkymin nousemassa matalapaine.

– Ennuste on kuitenkin vielä epävarma. Tämä matalapaine voi tuoda runsasta lumisadetta maan keskiosaan, itään myös vettä. Tuuli voimistuu ja pilvisyys lisääntyy myös pohjoisessa, joten kireimmät pakkaset hälvenevät.

Keskiviikosta eteenpäin sateiden reitit ja ajoitukset ovat meteorologin mukaan jo hyvin epävarmoja.

– Loppuviikon ajan Suomi kuuluu laajaan matalapaineen alueeseen. Sää on tavanomaista kylmempää, selkeinä hetkinä etelässäkin voi olla 10 asteen pakkasia. Keskiviikkona maan keskivaiheille voi virrata kaakosta lauhempaa ilmaa, jolloin lämpötila saattaa kohota vähän plussan puolelle. Muutoin päivälämpötilat ovat etelässäkin yleisesti nollassa tai hieman pakkasella. Sateita tulee päivittäin eri puolilla maata ja suurimmaksi osaksi sade tulee lumena. Ajoittain lunta voi sataa sakeastikin, meteorologi ennustaa.

Uusimmat
MAINOS