Verkkouutiset

Laskettelijoita Levin hiihtokeskuksessa Kittilässä. LEHTIKUVA / OTTO PONTO

Uusi ennuste julki: Tältä näyttää talvilomien sää

Ilmassa voi olla meteorologin mukaan jopa kevään tuntua.

Uuden Forecan kuukausiennusteen mukaan helmikuu etenee ja maaliskuu alkaa Suomessa ajankohdan keskimääräisiä lukemia lauhemmassa säässä.

Koululaisten talvilomia vietetään Suomessa porrastetusti helmi-maaliskuussa.

– Talvilomaviikot ovat näillä näkymin tavanomaista lauhempia ja ainakin osa viikoista myös keskimääräistä sateisempia. Maaliskuu maata näyttää, niin ehkä myös tänä vuonna alkaa olla vähintään ajoittain sään puolesta keväisen tuntuista, Forecan meteorologi Anna Latvala sanoo.

Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa ja Porissa talvilomalle jäädään 21. helmikuuta alkavalla viikolla.

– Lauha ja sateinen sää jatkuu Suomessa. Keskimääräistä lämpimämpi sää jatkuu myös laajalti muualla Euroopassa. Pohjoisessa Euroopassa on matalapainesäätä, Euroopan etelä- ja keskiosassa puolestaan korkeapainesäätä, etenkin lännessä, Latvala kertoo ajankohdan ennusteesta.

Koululaisten toisella talvilomaviikolla 28. helmikuuta alkaen lomaillaan muun muassa Hämeenlinnassa, Lahdessa, Kotkassa, Lappeenrannassa, Tampereella, Jyväskylässä, Mikkelissä, Vaasassa, Seinäjoella ja Kokkolassa. Tavallista lauhempi sää jatkuu meteorologin mukaan.

– Viikon sademäärän ennakoidaan olevan lähellä tavanomaista. Tämä voi johtua ennusteen epävarmuuden kasvusta. Näyttää siltä, että suursäätilanteessa ei tapahtu suurta muutosta.

Tavallista lämpimämpää on luvassa myös viimeiselle talvilomaviikolle 7. maaliskuuta alkaen. Silloin lomaillaan muun muassa Joensuussa, Kuopiossa, Oulussa, Rovaniemellä ja Kajaanissa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)