Verkkouutiset

Uudistunut Mobiilivarmenne julkaistaan pian

Mobiilivarmenne tarjoaa suomalaisen vaihtoehdon turvalliseen sähköiseen kirjautumiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lainmukaisen vahvan tunnistautumisen lisäksi Mobiilivarmenteen avulla voi jatkossa kirjautua palveluihin ilman salasanoja.

Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Telian kehittämä tunnistautumisen väline vaihtoehtona pankkitunnistautumiselle sekä sosiaalisen median tunnuksilla tapahtuvalle tunnistautumiselle, kertoo Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom.

Mobiilivarmenteen keskeinen hyöty on luotettavuus, sillä se ei ole kytköksissä käyttäjän pankkitileihin tai käyttäjäprofiileihin.

Mobiilivarmenteella voi jo nyt kirjautua yli tuhanteen sähköiseen palveluun ja uudistuksien myötä määrä kasvaa edelleen.

Tunnistautuminen tapahtuu käyttäjän omalla puhelinnumerolla ja kasvoilla, sormenjäljellä tai tunnusluvulla. Tunnistamisen avulla voi todistaa henkilöllisyytensä muun muassa sähköisiä allekirjoituksia, viranomaisten kanssa asiointia tai oman yrityksen perustamista varten.

Mobiilivarmenteella kirjautumisen avulla voi myös luoda tilin tietyn palvelun käyttöön ja kirjautua sisään ilman käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Uudistettu tunnistautumisväline on tänä vuonna koekäytössä operaattorien omissa palveluissa, ja sen saa käyttöönsä omalta puhelinoperaattoriltaan vuoden 2021 puolella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)