Verkkouutiset

Aluevaalit käytiin sunnuntaina. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Uudet valtuutetut laskettiin: Joka viides heistä on yrittäjä

Kokoomuksella on Suomen Yrittäjien mukaan eniten aluevaltuutetuissa yrittäjiä.

Sunnuntaina valituista uusista hyvinvointialueiden valtuutetuista 20,3 prosenttia on yrittäjiä, kertoo Suomen Yrittäjät tiedotteessaan.

– Tämä on mainio asia. Yrittäjät tietävät, että laadukkaat sote-palvelut turvataan laadukkaasti ja tehokkaasti vain monituottajamallilla, jossa käytetään julkisen sektorin, sote-yritysten sekä järjestöjen osaamista, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Aluevaaleissa valtuustoihin valittiin yhteensä 280 yrittäjää koko maassa. Järjestö on laskenut, että eniten yrittäjävaltuutettuja on kokoomuksella (86), toiseksi eniten keskustalla (74) ja kolmanneksi perussuomalaisilla (47).

Pentikäisen mukaan yrittäjien osuus valtuutetuista on merkitsevä.

– Vaalitulos oli viesti tarkan taloudenpidon, lähipalveluiden ja monituottajuuden puolesta. Sote-uudistuksen suuntaa halutaan selvästi kääntää pari piirua kohti monituottajamallia. Halutaan, että sote ei ole vain julkisen sektorin heiniä, hän toteaa.

– Silti jokaisella aluevaltuutetulla on avaimet käsissään, jotta jonoja lyhentävät palvelusetelit laitetaan liikkeelle ja sote-yritysten osaaminen otetaan laajasti käyttöön. Tämä asia on nyt sote-päättäjien käsissä.

Uusimmat
MAINOS