Verkkouutiset

Uudenvuoden terroriuhka Euroopassa – tämä tiedetään

Turvatoimia on lisätty ympäri Eurooppaa Itävallan viranomaisten saaman vihjeen vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Itävallan Wienin poliisin lauantaina antaman lausunnon mukaan toistaiseksi vain ”ystävällismieliseksi tiedustelupalveluksi” kutsuttu taho on antanut varoituksen joulun ja uudenvuoden aaton väliselle ajalle osuvasta terroriuhkasta.

”Kyse on johtolangasta, joka kertoo korkeammasta kuin yleisluontoisesta vaarasta”, Wienin poliisin lausunnossa todetaan.

Uhka kohdistuu ”useisiin Euroopan kaupunkeihin”. Kaupunkeja ei ole nimetty julkisuuteen, mutta turvatoimia on lisätty ympäri Eurooppaa.

Varoituksessa puhuttiin Wall Street Journalin mukaan ”ampumisista tai iskuista, joissa käytettäisiin räjähteitä”. Iskut kohdistuisivat yleisille paikoille, joille kokoontuu paljon ihmisiä. Tämä on tuonut monelle mieleen Pariisin taannoisen terrori-iskujen sarjan, jossa sai surmansa 130 ihmistä.

CNN:n mukaan Itävallan poliisi on paljastanut, että tiedustelupalvelun antamaan varoitukseen sisältyi useiden ”mahdollisten hyökkääjien nimiä”. Johtolankoja on tutkittu, mutta niistä ei ole poliisilähteiden mukaan seurannut mitään konkreettista.

Ranskan, Saksan ja Belgian viranomaiset ovat kieltäytyneet kommentoimasta mahdollisia varoituksia medialle. Ranska on kuitenkin määrännyt liki 50 000 poliisia vartioimaan tärkeitä kohteita joulukuun 19. päivän ja tammikuun 4. päivän välisenä aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)