Verkkouutiset

Uuden lain mukaan ateistit ovat terroristeja Saudi-Arabiassa

Saudi-Arabian uusissa terrorismin vastaisissa laeissa ateistit on määritelty terroristeiksi.

Saudi-Arabian terrorismilaeissa ja niihin liittyvissä kuninkaallisissa määräyksissä on kriminalisoitu jopa ateismi. Human Rights Watchin mukaan lait merkitsevät lähes kaiken toisinajattelun kriminalisointia ja uhkaavat viimeistäkin ilmaisunvapautta maassa.

Terrorismin ja sen rahoituksen rankaisusta 31. tammikuuta annetussa laissa puhutaan väkivallasta vain Saudi-Arabian ulkopuolella. Kuningaskunnan sisällä terrorismi voi määrittelyjen perusteella olla myös väkivallatonta ja sitä voi olla mikä tahansa teko, jonka tarkoitus on loukata valtion mainetta, vahingoittaa julkista järjestystä tai ravistella yhteiskunnan turvallisuutta.

Sisäministeriön säännöksen myötä viranomaiset voivat kriminalisoida hallituksen tai sen Islamin ymmärryksen arvostelun. Säännöksistä ensimmäinen on artikla 1, jossa mainitaan ”minkä tahansa muotoinen ateistisen ajattelun vaatiminen tai tämän maan perustan muodostavan Islamin uskonnon perusteiden kyseenalaistaminen”.

Terrorismilisäysten artikla 2:ssa mainitaan ”kuka tahansa joka luopuu lojaaliudestaan maan johtajia kohtaan, tai vannoo uskollisuutta mille tahansa puolueelle, järjestölle, suunnalle, ryhmälle tai yksilölle ”kuningaskunnan sisä- tai ulkopuolella”.

Uudet lait on Independent-lehden mukaan tehty suurelta osin Syyriaan sisällissotaan maasta lähtevien vuoksi. Kuninkaan asetuksessa kriminalisoidaan ”osanotto vihollisuuksiin kuningaskunnan ulkopuolella”.

Uusimmat
MAINOS