Verkkouutiset

Helsingin yliopiston ilmoitustaulu, jossa valtiotieteellisen tiedekunnan valintakokeen ohjeet 26. toukokuuta 2016., LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

USU: Yliopistoihin tulossa lisää valintakokeita

Valtakunnallisia valintakokeita suunnitellaan ainakin yhteiskuntatieteisiin, eri kieliin ja historiaan.

Yliopistoissa aiotaan lähivuosina ottaa käyttöön lisää ala- tai oppiainekohtaisia valtakunnallisia valintakokeita, Uutissuomalainen kertoo. Niillä tarkoitetaan kokeita, joihin osallistumalla hakija voi hakea useaan yliopistoon ja saman alan hakukohteeseen yhdellä kertaa.

Valtakunnallisia valintakokeita suunnitellaan ainakin yhteiskuntatieteisiin, eri kieliin ja historiaan, kertoo yliopistojen rehtorineuvosto Unifin koulutusvararehtoreiden puheenjohtaja Marja-Leena Laakso.

– Sopimuksia ei vielä ole tehty, mutta yhteistä tahtotilaa näyttäisi löytyvän sille, että näille aineille tulisi yhteisiä valtakunnallisia valintakokeita, vahvistaa kansallinen valintakoordinaattori Susanna Tarkiainen Helsingin yliopistosta USU:lle.

Tarkiainen arvioi, että valtakunnalliset kokeet voidaan saada käyttöön mahdollisesti vuonna 2024.

Uudet valtakunnalliset alakohtaiset valintakokeet ovat osa laajempaa uudistusta, jossa valintakokeiden määrää vähennetään ja niiden ajankohtaa siirretään nykyistä myöhemmäksi. Lisäksi tavoitteena on, että viimeistään vuonna 2025 kaikki valintakokeet järjestettäisiin digitaalisina. Todistusvalinnan uusi pisteytysmalli puolestaan on tarkoitus ottaa käyttöön kevään 2026 yhteishaussa.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)