Verkkouutiset

Pasilan TE-toimisto 27. elokuuta 2021. LEHTIKUVA / SILJA-RIIKKA SEPPÄLÄ

USU: Uusi työnhakumalli ei toimi toivotulla tavalla

Vain joka neljäs työnhakija on päässyt alkuhaastatteluun luvatussa viidessä arkipäivässä.

Lupaus työnhakijan pääsystä alkuhaastatteluun viidessä arkipäivässä työnhakijaksi ilmoittautumisesta toteutuu vain pieneltä osin, Uutissuomalainen kertoo.

Työ- ja elinkeinoministeriön USU:lle laskeman karkean arvion mukaan valtakunnallisesti alkuhaastatteluista on järjestetty viidessä arkipäivässä noin 24 prosenttia.

Lupaus viidestä arkipäivästä sisältyy toukokuun alussa käyttöön otettuun pohjoismaiseen työvoimapalvelumalliin. Aiemmin alkuhaastattelu luvattiin 14 arkipäivässä.

Erityisasiantuntija Santtu Sundvall työ- ja elinkeinoministeriöstä sanoo, että tilanne ei kuitenkaan ole heikentynyt merkittävästi. Ennen uudistusta TE-toimistot ja työllisyyden kokeilukunnat kykenivät järjestämään sovitussa aikataulussa niin ikään noin neljänneksen alkuhaastatteluista.

– Jos aikaväli olisi pysynyt entisenlaisena, prosenttiluku olisi nyt todennäköisesti korkeampi, Sundvall sanoo USU:lle.

Pohjoismaisella työvoimapalvelumallilla tavoitellaan aiempaa aktiivisempaa työvoimapolitiikkaa. Malli tarkoittaa muun muassa sitä, että työnhakija saa tukea työnhakuun entistä tiiviimmin ja työnhakijan pitää lähtökohtaisesti hakea neljää työtä kuukaudessa.

Uusimmat
MAINOS