Verkkouutiset

Hoitohenkilökuntaa Keski-Suomen keskussairaalassa Jyväskylässä. LEHTIKUVA / TOMMI ANTTONEN

USU: Tehyn kampanja ruuhkautti aluehallintovirastot

Viranomaisten mukaan hoitajilta on tullut lyhyessä ajassa yli 4 400 ilmoitusta epäkohdista.

Hoitajien lähettämien epäkohtailmoitusten poikkeuksellisen suuri määrä on ruuhkauttanut pahasti aluehallintovirastot, kertoo Uutissuomalainen.

Aluehallintovirastoihin on lähetetty reilun neljän viikon aikana jo yli 4 400 terveydenhuollon epäkohtailmoitusta. Tämä on yli kuusinkertainen määrä verrattuna koko viime vuoteen, jolloin terveydenhuollon valvonta-asioita tuli aluehallintovirastoissa vireille kaikkiaan 726.

– Tämä tulee hidastamaan kaikkien valvonta-asioiden käsittelyä, jos lisäresurssia ei saada. On ihan selvä, että menee useita vuosia ennen kuin tilanne saadaan tasapainoon, kertoo USU:lle aluehallintoylilääkäri Anne Hiiri Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Ruuhkan taustalla on sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestön Tehyn 21. huhtikuuta käynnistämä kampanja, jossa liiton jäseniä kehotettiin ilmoittamaan matalalla kynnyksellä potilasturvallisuuden vaarantumisesta aluehallintovirastoon.

Anne Hiiri kertoo USU:lle, että ilmoituksista on ehditty käydä läpi vasta muutamia satoja. Hänen mukaansa suurin osa koskee jollain tavalla henkilöstömitoitusta. Toinen esiin nouseva asia on henkilöstörakenne.

Uusimmat
MAINOS