Verkkouutiset

USU: Ryhmäjohtajat elvyttäisivät junaradoilla

Suosituin tapa elvyttää koronaepidemiasta kärsivää taloutta on rakentaa junaratoja.

Vihreän elvytyksen keinoista ylitse muiden nousevat myös kotien energiaremontit, selviää Uutissuomalaisen eduskuntaryhmien puheenjohtajille tekemästä kyselystä. Kyselyyn vastasivat kaikkien eduskuntapuolueiden ryhmäjohtajat paitsi perussuomalaiset.

Ryhmyreiden yleisin vastaus oli nopeuttaa Suomi-rataa eli päärataa Helsingistä Tampereen kautta Ouluun.

Ratahankkeista myös Espoon kaupunkirata ja teiden kunnostaminen joka puolella maata saivat enemmän kuin yhden maininnan. Itärataa ei kannattanut yksikään puolue.

Elvytyskeinoista useita mainintoja saivat ratahankkeiden lisäksi oppivelvollisuuden pidennys ja verotuksen keventäminen. Edellinen sai mainintoja hallituksen ja jälkimmäinen opposition eduskuntaryhmiltä.

Eduskuntaryhmät nostavat vihreiksi elvytyskeinoiksi paitsi ratahankkeet myös talojen energiaremontit.

Vihreät muistuttaa ilmastotyön tärkeydestä myös epidemian jälkihoidossa.

– Fossiilisten polttoaineiden verotuksen kiristäminen ja haitallisista tuista luopuminen ovat osa tätä kokonaisuutta, Emma Kari vastaa Uutissuomalaiselle.

Toiseksi suurin hallituspuolue keskusta elvyttäisi painottaen julkisia investointeja. Listalla ovat osaaminen, nopeasti käynnistettävät infrahankeet koko Suomessa, erityisesti tieverkko, bio- ja kiertotalous sekä muut puhtaan teknologian investoinnit.

Pienin hallituspuolue RKP siirtyisi työn verotuksesta kulutuksen verotukseen.

Kokoomuksen mielestä kiireisintä on kantaa yritykset ja yrittäjät hengissä kriisin yli.

– Sillä pelastetaan myös työsuhteet. Yritysten yleistuen pitää olla mitoitettu niin, että elinkelpoisia yrityksiä ei menetetä ja yrityksillä on käyttöpääomaa uuteen nousuun, vastaa ryhmäjohtaja Kai Mykkänen Uutissuomalaiselle.

Uusimmat
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)