Verkkouutiset

Potilaita vastaanottotiskillä Itäkeskuksen terveysaseman vastaanottotilassa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

USU: Osa hyvinvointialueista arvostelee päätöstä pidentää hoitotakuuta

Perusterveydenhuollon hoitotakuuta pidennetään 14 vuorokaudesta kolmeen kuukauteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Osa hyvinvointialueista kritisoi hallituksen päätöstä pidentää hoitotakuuta, selviää Uutissuomalaisen kyselystä.

Vastanneista hyvinvointialueista neljä pitää hoitotakuun lieventämistä tarpeettomana, ja seitsemän pitää muutosta tarpeellisena. Yhdellä alueella asiaan ei otettu selvää kantaa. USU:n kyselyyn vastasi 12 hyvinvointialuetta 21:stä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hallitus päätti kehysriihessään tiistaina, että perusterveydenhuollon hoitotakuuta pidennetään 14 vuorokaudesta takaisin kolmeen kuukauteen ja suun terveydenhuollossa kolmesta kuukaudesta kuuteen kuukauteen. Samalla poistuu velvoite hankkia palvelu tarvittaessa ostopalveluna.

Kanta-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Länsi-Uudellamaalla ja Satakunnassa hoitotakuun pidentämistä pidetään tarpeettomana.

Satakunnan hyvinvointialuejohtaja Kirsi Varhila kertoo USU:lle, että 14 vuorokauden hoitotakuuta tulisi päinvastoin kiristää, jotta palvelutarpeiden havainnoiminen pystytään tekemään riittävän ajoissa.

Etelä-Karjalassa, Keski-Suomessa, Lapissa, Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa ja Varsinais-Suomessa päätöstä pidetään tarpeellisena.

Etelä-Karjalan hyvinvointialuejohtaja Sally Leskinen katsoo, että hoitotakuun pidentäminen antaa enemmän tilaa ja mahdollisuuksia järjestää toimintaa lääketieteelliseen kiireellisyyteen ja vaikuttavuuteen perustuen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)