Verkkouutiset

USU: Ministeriö esittää valtuustokauden siirtoa

Kuntavaalien siirtyminen vaikuttaa myös uusien valtuustojen työn aloittamiseen.

Kuntavaalien siirtyminen huhtikuulta kesäkuulle siirtää myös uusien kunnanvaltuustojen järjestäytymistä ja työn aloittamista, kertoo Uutissuomalainen.

Tämän vuoksi valtiovarainministeriö esittää, että kuntalakiin tehtäisiin väliaikainen muutos, jolla uuden valtuustokauden alkamista siirrettäisiin.

Voimassa olevan kuntalain mukaan valtuuston toimikausi alkaa kesäkuun alussa ja kunnanhallituksen, lautakuntien sekä valiokuntien jäsenet on valittava kesäkuussa.

Lain kahta pykälää koskeva muutos siirtäisi valtuustokauden alkua joko elokuun tai syyskuun alkuun. Hallitusten ja lautakuntien valinnat siirtyisivät eteenpäin samassa suhteessa.

–  Todennäköisesti esitämme, että valtuustokausi alkaisi syyskuun alussa. Elokuun alku tarkoittaisi, että erilaiset käytännön valmistelut ja esimerkiksi lautakuntien paikkajaosta sopiminen ajoittuisivat kesälomakaudelle, hallitusneuvos Minna-Marja Jokinen valtiovarainministeriöstä arvioi Uutissuomalaiselle.

Valtuustokauden lykkäämisen myötä myös nykyisten valtuutettujen toimikausia ollaan pidentämässä.

Uusimmat

Aborttihuuman pimeä ydin

Jos tavoite on tarpeeksi pyhä, edistyksen kärkijoukko ohittaa liberaalin demokratian periaatteet ja perustuslailliset rajoitteet.

MAINOS