Verkkouutiset

Lääkäri lasten ja nuorten päivystysosastolla Turun yliopistollisen keskussairaalan Majakkasairaalassa. LEHTIKUVA / LAURA UKKONEN

USU: Hyvinvointialueilta puuttuu satoja lääkäreitä

Alueille lähetetyn kyselyn mukaan ainakin yli 500 virkaa on täyttämättä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hyvinvointialueilla on täyttämättä useita satoja lääkärinvirkoja. Tämä ilmenee Uutissuomalaisen kyselystä kaikille 21 hyvinvointialueelle, Helsingin kaupungille ja Hus-yhtymälle, joka vastaa Uudenmaan erikoissairaanhoidosta.

Täyttämättömiä lääkärinvirkoja on alueiden vastausten perusteella reilusti yli 500. Todellisuudessa määrä on USU:n mukaan suurempi, koska kaikki alueet eivät ilmoittaneet avoimien virkojen tarkkaa määrää. Viisi aluetta ei myöskään vastannut kysymykseen täyttämättä olevista viroista.

Vastauksissa alueet korostavat, että virkojen täyttämättä jättäminen ei tarkoita sitä, että lääkärien työt jäisivät hoitamatta. Tilannetta paikataan monilla alueilla ostopalveluilla tai vuokralääkäreillä.

Seitsemän hyvinvointialuetta sekä Helsinki ja Hus kertovat USU:lle, että lääkäritilanne on parantunut viime vuoteen verrattuna. Kahdeksalla alueella lääkäritilanne on pysynyt samankaltaisena kuin vuosi sitten.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)