Verkkouutiset

USU: Hybridi on suomalaisista järkevin autohankinta

Suomalaiset pitävät hybridiä järkevimpänä autohankintana. Hybridiä suosittelee 51 prosenttia suomalaisista, kertoo Uutissuomalaisen kysely.

Hybridi päihitti toiseksi tulleen bensiiniauton selkeästi, sillä bensakonetta pitää järkevänä 38 prosenttia. Diesel jäi neljänneksi 16 prosentilla ja väliin kiilasi sähkö, jonka mainitsi 25 prosenttia. Kaasuautoa kannattaa vain kahdeksan prosenttia vastaajista.

Gallup-tulos ei yllätä Autoliiton toimitusjohtajaa Pasi Niemistä. Hybridiauton suosioon saattaa vaikuttaa esimerkiksi se, että hankintahinnassa on vähemmän veroa kuin bensiini- ja dieselautoissa.

– Voi sanoa, että samalla rahalla saa enemmän autoa ja maksaa vähemmän veroja. Ja tarjontakin on lisääntynyt, hän sanoo Uutissuomalaiselle.

Hybridiä pitävät järkevimpänä hankintana kaikki muut äänestäjäryhmät paitsi perussuomalaisten ja siitä erkaantuneen sinisen eduskuntaryhmän kannattajat. Perussuomalaisista vain 39 prosenttia pitää hybridin hankkimista järkevänä, sinisistä 44 prosenttia.

Molempien ryhmien äänestäjät pitävät järkevimpänä hankintana bensiiniautoa: perussuomalaisista sen mainitsi peräti 68 prosenttia, sinisistä 45 prosenttia.

Hybridin hankintaa kannattavat eniten kokoomuksen äänestäjät, 66 prosenttia. Myös vihreiden äänestäjistä keskimääräistä suurempi osa mainitsi hybridin, 64 prosenttia.

Vihreiden äänestäjien joukossa on vähiten niitä, joiden mielestä perinteisen polttomoottoriauton hankkiminen olisi järkevää. Vihreistä vain 20 prosenttia mainitsi bensiiniauton ja dieselin vain 11 prosenttia. Myös vasemmiston ja demareiden äänestäjistä alle 30 prosenttia pitää bensiiniä järkevänä käyttövoimana.

Gallupiin vastasi yli tuhat suomalaista, jotka saivat mainita useamman kuin yhden käyttövoiman.

Uusimmat
MAINOS