Verkkouutiset

USU: Hallituspuolueiden ryhmyrit eivät lämpene pakollisen yo-ruotsin palauttamiselle

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat eivät kannata ruotsin kielen palauttamista pakolliseksi ylioppilaskirjoituksiin, kertoo Uutissuomalainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Ruotsin kielen koetta ei pidä palauttaa pakolliseksi. Yo-kirjoitusten pakollisten aineiden määrää on vähennetty viimeksi vuonna 2005, kun ruotsin kielen pakollisesta kokeesta luovuttiin, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen toteaa Uutissuomalaiselle.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi ajatushautomo Agendan raportissa, että on valmis keskustelemaan ruotsin kielen palauttamisesta pakolliseksi ylioppilaskirjoituksiin.

Pääministeripuolue keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen suhtautuu keskustelunavaukseen varauksella.

– No ei se nyt ainakaan mikään ensisijainen vaihtoehto ole. Yleensä ottaen valinnan vapaus on hyvästä, myös yo-kirjoituksissa. Toivottavasti löydämme ongelman ratkaisuun muita keinoja, Kaikkonen sanoo.

Perussuomalaisten Sampo Terho kertoi kantansa Facebookissa.

– En tarkalleen tiedä millaista keskustelua pääministeri peräänkuuluttaa, ehkä yleistä kansalaiskeskustelua. Selvennyksenä haluan kuitenkin todeta, että tämä hallitus ei palauta ruotsin yo-kokeiden pakollisuutta, eikä sellaista ole sovittu hallitusohjelmassa tai muuten.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)